Dolgih sedem let je preteklo, odkar so pri Mi2 izdali svoj zadnji album. Čista jeba, ki je bil prodan v zlati nakladi, zanj pa so dobili tudi zlato piščal za najboljši album in skladbo leta, je doživel izjemen uspeh, vračajo pa se z novim, osmim studijskim izdelkom, poimenovanim Črno na Belem.

Album je nastal kar v njihovem "placu za vaje" v Belem pri Šmarju pri Jelšah, nekaj dodatkov pa so posneli še v partnerskih glasbenih studiih. Nastanek albuma je pod svoj nadzor vzel studijski mojster in producent Drago Popovič, ki je znova ustvaril pravo glasbeno mojstrovino.

Nova stvaritev bo na voljo tudi kot ekskluzivna vinilka. Foto: ZKP RTV SLO
Nova stvaritev bo na voljo tudi kot ekskluzivna vinilka. Foto: ZKP RTV SLO

Barvita plošča za sive čase

Glasba na plošči predstavlja klasično zvočno podobo skupine, ki zna z udarnih kitar in močnih ritmov umetelno preiti na nežne tone in igrive melodije. Vse skupaj pa začinijo še značilen humor, ščepec nostalgije in žlička ljubezni, kljub svoji klasični podobi pa se skupina ob novi izdaji spopada tudi z novo resničnostjo našega časa, ki se ji ne pusti ustrahovati.

Mi2 v živo pri Andreju

Plošča Črno na Belem vsebuje 11 avtorskih skladb, ki so poslušalcem deloma že poznane. Na njej najdemo na primer uspešne single, kot so Lanski sneg, Proklete vijolice, Adam in Eva, Kakor nekoč, Midva in Joj joj joj. A šele z dodatkom svežih pesmi, ki jih še ne poznamo, se album poveže v celoto oziroma, kot je povedal eden od avtorjev Jernej Dirnbek, so "prav v drugem delu snemanja začutili, da so se poklopile vse tiste energije, da so zadihali kot eden in so pesmi zazvenele, kot bi jih izvajali že od nekdaj".

Skupina je album predstavila tudi na jutranjem koncertu v živo na Valu 202. Foto: Val 202
Skupina je album predstavila tudi na jutranjem koncertu v živo na Valu 202. Foto: Val 202

Zgoščenka, prenos, vinilka in koncert

Album bo na dan norcev izšel v digitalni in zgoščenski obliki, 16. aprila pa še na vinilki v oštevilčeni nakladi 700 kosov s pretočno kodo. Za svoje zveste oboževalce pa pripravljajo tudi posebno poslastico, spletni koncert.

Ob izidu albuma, torej 1. aprila, pripravljajo tudi poseben spletni koncert iz svojega glasbenega "svetišča" v Belem. Na koncertu bodo predstavili skladbe z novega albuma, gotovo pa bodo dodali tudi še kakšno izmed njihovih starih uspešnic. To bo prvi pravi polnokrvni koncert zasedbe v skoraj letu dni, vsi , ki bodo na daljavo spremljali koncert, pa bodo v zahvalo prejeli tudi kodo za prenos albuma Črno na Belem v elektronski obliki.

Mi2 v torek v oddaji Na sceni

Skupina Mi2 bo v torek, 30. marca, ob 20.00 v oddaji Na sceni gostovala tudi na Valu 202. O novem albumu se bo z voditeljem Jernejem Venetom pogovarjal Jernej Dirnbek.