Sorodna novica V Tolmin se vrača glasba – a v manjšem obsegu kot pretekla leta

Lani naj bi se tolminski festival odvil med 10 in 14. avgustom, glede izvedbe pa so bili organizatorji sprva optimistični. Karte je takrat premešala Nemčija, ki je prepovedala velike dogodke, večino zasedb je prisilila v odpoved turnej, številni obiskovalci so bili v skrbeh zaradi morebitnega potovanja. Tako tudi organizatorjem festivala Punk Rock Holiday ni preostalo drugega, kot da dogodek dokončno odpovejo. Obljubili so, da bodo karte, kupljene za leto 2020, veljale tudi naslednje leto, obiskovalcem pa bodo poskusili pripraviti nastope istih nastopajočih, kot so jih napovedali.

Poletje oboževalcev punkovske in rockovske glasbe je že junija polepšala novica, da se bo letos festival končno tudi dejansko zgodil, a v manjši, alternativni različici z evropskimi skupinami – pod imenom Punk Rock Camp, Punk Rock Holiday je bil namreč prestavljen na naslednje leto. Potekal bo med 12. in 15. avgustom v Tolminu, prve priprave pa so že v teku. V prvih 47 urah jim je uspelo prodati kar 1000 vstopnic, na festivalu pa pričakujejo večinoma obiskovalce iz Slovenije in okoliških držav.

Organizatorji so na družbenih omrežjih tudi naznanili prva imena, ki bodo zavzela oder – med drugim so do zdaj udeležbo potrdili Elvis Jackson, A Guy Named Lou, Adrenalized, Venerea in Pigs Parlament, več imen pa bodo še napovedali.

Po podatkih organizatorjev glasbenega dogodka naj bi slovenska vlada s 1. avgustom vpeljala zaščitno shemo, kar pa naj bi pomenilo, da se bodo lahko dogodki na prostem odvili v polni kapaciteti, brez vzdrževanja varnostne razdalje in mask. Edini varnostni ukrep, ki se bo obdržal, so pogoji PCT. Tako bo vstop na festivalsko prizorišče mogoč le za tiste, ki bodo imeli potrdilo o prebolelosti, cepljenju ali testiranju.