Odnosi med Ellefsonom (drugi z leve) in drugimi člani skupine so že nekaj časa precej napeti. Foto: AP
Odnosi med Ellefsonom (drugi z leve) in drugimi člani skupine so že nekaj časa precej napeti. Foto: AP

"Svojim oboževalcem bi radi sporočili, da David ne igra več v naši skupini. Z njim smo se tudi uradno razšli," je v sporočilu za javnost zapisal pevec in kitarist skupine Dave Mustaine. "To ni odločitev, ki bi jo sprejeli brez tehtnega premisleka. Čeprav ne vemo vseh podrobnosti o obtožbah in o tem, kaj se je dejansko zgodilo, je bilo naše razmerje z Davidom že sicer zelo napeto. Obtožbe in to, kar je prišlo v javnost, je tako kaplja čez rob, zato smo se odločili prekiniti naše sodelovanje."

Jabolko spora sta dva neprimerna posnetka Ellefsona, ki sta v javnosti zaokrožila sredi maja. Na posnetkih je basist ujet v različnih spolnih aktih, a najbolj so oboževalce in javnost razburile okoliščine nastanka posnetkov. Nastali so med njegovim dopisovanjem z dekletom, ki naj bi bilo v času njunega razmerja mladoletno.

Tako Ellefson kot vpleteno dekle nezakonitost njunega razmerja zanikata, dekle pa naj bi bilo v času njunega dopisovanja še mladoletno. "Čeprav na svoja dejanja nisem ponosen, so to zasebna sporočila med dvema odraslima. Vse skupaj je le poskus škodovanja meni, mojemu ugledu in moji družini," je v izjavi za javnost napisal Ellefson, ki je sicer že 27 let poročen z Julie Ellefson, s katero ima dva odrasla otroka.

To pa ni prvi spor med Ellefsonom in člani skupine. Potem ko se je leta 2002 skupina začasno razšla, je Mustaine namreč izdal album pod imenom Megadeth, čeprav po mnenju Ellefsona za to ni imel pravice. Leta 2010 sta se člana pobotala in skupina je nadaljevala sodelovanje, a spor med pevcem in basistom se očitno nikoli ni popolnoma polegel.