Vreme je prav tako bilo
Vreme je prav tako bilo "čarobno". Foto: Organizator

Številne družine iz vse Slovenije so zadnjo avgustovsko nedeljo preživele v Arboretumu, kjer se je dan zabave in prijetnega druženja začel ob 10. uri z nastopom godbe, ki je skupaj z maskotami odprla Čarobni dan.

Na zelenicah in skrivnih kotičkih v Arboretumu je bilo še posebej dobro poskrbljeno za otroke različnih starostnih skupin, saj je organizator zanje pripravil številne animacije na več kot 60 različnih ustvarjalnih in športnih delavnicah. V pravljičnih deželah so otroci lahko risali, barvali in kiparili, sestavljali kocke, izdelovali lutke ter druge predmete, se zabavali na napihljivih igralih, se prebijali skozi labirint ali se vzpenjali po plezalni steni.

Na prireditvi so nastopili tudi številni znani slovenski glasbeniki, kot so Bilbi, Nuša Derenda, Brigita Šuler, Alenka Gotar, Martina Šraj in Nataša Madjar, ter harmonikarja Miha Debevec in Tomaž Rožanec, Čarobni dan pa je sklenil enourni glasbeno-plesni spektakel Čukov in Ribiča Pepeta z mladimi plesalci.

Navzoče je pozdravil tudi župan občine Kamnik Marjan Šarec: "Arboretum, ki spada v našo občino, je zame ena najlepših točk v Sloveniji. Na zadnjo avgustovsko nedeljo tu že tretjič zapored gostimo Čarobni dan, ki je tudi tokrat privabil izjemno veliko število obiskovalcev, pravijo, da največ doslej. Dan je res čudovit, tudi vreme nam služi, ker ni tako vroče kot pretekle dni, celodnevni program pa je namenjen tako najmlajšim kot tudi vsem drugim starostnim skupinam. Tudi sam sem tu s svojo družino, obiskali smo že nekaj otroških delavnic in zabave res ne manjka. Zdi se mi, da bo dan celo prekratek. Beseda »čarobni« je res pravšnja za ta dogodek in zagotovo bo uspešen, ker imajo organizacijo dogodka v rokah pretežno ženske. Res vse čestitke!"