Povezovalka podelitve Nataša Bolčina Žgavec in dobitnik priznanja za izjemne delovne dosežke v preteklem letu Slavko Bobovnik. Foto: MMC RTV SLO
Povezovalka podelitve Nataša Bolčina Žgavec in dobitnik priznanja za izjemne delovne dosežke v preteklem letu Slavko Bobovnik. Foto: MMC RTV SLO
Andrej Karoli
Andrej Karoli je dobil priznanje kot prejemnik viktorja popularnosti za radijsko osebnost 2009. Foto: MMC RTV SLO

Komisija za RTV-priznanja z Ljerko Bizilj na čelu je v letošnjem letu izbrala tiste nagrajence, ki so zaslužni za najkakovostnejše programske dosežke, strokovne delovne prispevke in dolgoletni delovni opus v zavodu. Slovesno podelitev RTV-priznanj v studiu 14 Radia Slovenija so svojim nastopom popestrili odlični pevki Alenka Godec in Mia Žnidarič ter Big Band RTV Slovenija pod taktirko Tadeja Tomšiča.

Prejemniki priznanj RTV Slovenija za leto 2009 so: IGOR PRAH za najodmevnejše dosežke oziroma za življenjsko delo; GREGOR TADEJ TOZON in SREČKO ROVŠEK za izjemne dosežke oziroma nadpovprečne delovne prispevke v daljšem delovnem obdobju; SLAVKO BOBOVNIK, BOJAN KOSI in TATJANA PIRC, MATJAŽ CULIBERG ter RUDI PANČUR za izjemne oziroma nadpovprečne delovne dosežke v preteklem letu.

Priznanja za prejemnike mednarodnih ali uglednih domačih priznanj pa so prejeli ANDREJ KAROLI, prejemnik viktorja popularnosti za radijsko osebnost 2009; SAMO MILAVEC, prejemnik mednarodnega priznanja Pečat Erasmus EuroMedia za dokumentarec
Melodije v parku časa; MOJCA MAVEC in BARBARA ZRIMŠEK, prejemnici prve mednarodne nagrade PRIX CIRCOM 2009 za projekt EUTRINKI; MIRKO MARINŠEK, prejemnik prve nagrade na festivalu TAKTONS za ton v kategoriji dokumentarne radijske igre; JELKA RIBARIČ GRABLJEVEC, prejemnica nagrade na mednarodnem filmskem festivalu za mlade v Trevisu za film z naslovom Božična reševalna akcija; VERONIKA GNEZDA, zmagovalka natečaja Evropske komisije za mlade novinarje na temo širitve Evropske unije »Za širša obzorja« za radijsko reportažo Ena meja, dve zgodbi; ANJA HLAČA, prejemnica nagrade Društva novinarjev Slovenije Consortium Veritatis/Bratstvo resnice za dosežke mladih novinarjev v letu 2009; MIRAN KAZAFURA, prejemnik dveh prvih nagrad za arhivski tonski posnetek na mednarodnem festivalu TAKTONOS; ŠTEFAN KUTOŠ, prejemnik priznanja Prometej znanosti za odličnost v komuniciranju; DARKO KUKOVIČ, prvo mesto na mednarodnem tekmovanju Taktonos za najboljši zvočni posnetek Venček uspešnic: Slovenska polka in valček; SAŠO ROMIH, prvo mesto na mednarodnem tekmovanju Taktonos za najboljši zvočni posnetek Trio za trio; ZDRAVKO PEČENKO, prejemnik mednarodnega priznanja Pečat Erasmus EuroMedia za celovečerni dokumentarni film Narod, obsojen na izgon in ZVEZDAN MARTIČ za MMC, prejemnik nagrade Gospodarske zbornice Slovenije netko v kategoriji Mediji in informativni portali.

Častno priznanje za delo na RTV Slovenija so prejeli NIKITA MAJA LAH, JANEZ NOVAK, BOŽIDAR KNEZ, NELI MARJETA KAPUS, JERNEJ NOVAK, JOŽEF VALENTIČ, BORIS LJUBIČ, NADJA JARC, MARIA PFEIFFER in MARJAN ŠRIMPF.

Ker pa nas je v začetku leta mnogo prezgodaj in na vrhuncu ustvarjalnega zagona zapustil sodelavec in urednik Dnevnika Mladen Stipanovič, mu v. d. generalnega direktorja RTV Slovenija Anton Guzej podeljuje posebno posthumno priznanje.