Foto: AP
Foto: AP

New York Times je v sredo prvi poročal o igralčevi smrti, skliceval se je na besede igralčeve hčerke Anne Moree Steingieser. Novico je za Reuters potrdila tudi njegova menedžerka Lynda Bensky.

Rojen kot Gerald Tommaso DeLouise v newyorškem okrožju Queens je bil najprej pri ameriških marincih, pozneje pa se je odločil za študij v igralskem studiu Leeja Strasberga. Igralsko kariero je gradil na televiziji in filmu ter večinoma dobil vloge italijansko-ameriških posameznikov in negativcev.

Igralec, ki je bil tudi pisatelj in slikar, je v Rockyju nastopal v vlogi svaka in najboljšega prijatelja Rockyja Balboe, ki ga je igral Sylvester Stallone. Vloga Paulijea mu je prinesla nominacijo za oskarja za najboljšo stransko vlogo.

Rocky je zbral deset nominacij za oskarja, osvojil je tri, med drugim za najboljši film.

Stallone se je v sredo na Instagramu poklonil svojemu nekdanjemu soigralcu in se ga spomnil kot dragocenega prijatelja: "Bil si neverjeten človek in umetnik, jaz in svet te bomo zelo pogrešali."

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Young je nastopil še v filmih Chinatown (1974), The Gambler (1974), The Killer Elite (1975), Convoy (1978), Uncle Joe Shannon (1978), Once Upon a Time in America (1984), The Pope of Greenwich Village (1984), A Summer to Remember (1985), Back to School (1986), Last Exit to Brooklyn (1990), Mickey Blue Eyes (1999), Transamerica (2005) ...