Timothy Olyphant je bil nepozaben kot Raylan Givens. Foto: FX
Timothy Olyphant je bil nepozaben kot Raylan Givens. Foto: FX

53-letni Olyphant, ki si je za vlogo hitroprstega agenta, ki rad hodi po robu in krši pravila, prislužil nominacijo za emmy in obilico kritiške hvale, bo zlikovce tokrat preganjal v Detroitu, "Justified: City Primeval" (Justified: Prvinsko mesto) pa bo prav tako kot izvirnik posnet po romanu kultnega, žal že pokojnega ameriškega pisca Elmorja Leonarda, Prvinsko mesto: Točno opoldne v Detroitu.

Sorodna novica Serija Justified in kultni zvezni agent Raylan se vračata

"Raylan Givens potem ko je pred osmimi leti zapustil zakotja Kentuckyja, zdaj živi v Miamiju in je anahronizem na dveh nogah z usklajevanjem svojega življenja kot zvezni agent in oče 14-letnice," se bere sinopsis nove serije.

"Njegovi lasje so bolj sivi, njegov klobuk bolj umazan, pot pred njim pa nenadoma precej krajša kot pot za njim. Naključno srečanje na samotni floridski avtocesti ga spravi v Detroit, kjer mu prekriža pot Clement Mansell, "Divjak iz Oklahome", nasilen, sociopatski bandit, ki se je že enkrat izmuznil roki pravice v Detroitu in se ji namerava ponovno."

Serijo Justified je FX vrtel med letoma 2010 in 2015. Foto: FX
Serijo Justified je FX vrtel med letoma 2010 in 2015. Foto: FX

"Mansellova odlična odvetnica, domačinka Carolyn Wilder, ima ves namen zastopati svojo stranko, tudi, ko se znajde razpeta med kriminalcem in policistom. Ti trije liki bodo drveli trku naproti v klasični maniri Elmorja Leonarda, kdo od njih pride iz prvinskega mesta v enem kosu, pa se bo še videlo."

Sorodna novica Harlana nikdar ne boš zapustil živ

Kdo se vrača?

Za zdaj še ni jasno, kdo iz izvirne zasedbe Justifieda bi se še lahko vrnil. Najbolj nepozaben prizor iz zadnje epizode serije je slovo v zaporu med Raylanom in glavnim negativcem serije Boydom Crowderjem (nepozabni Walton Goggins). Bi se lahko Raylan in Boyd ponovno pomerila? Oboževalci si tega vsekakor želijo.

Goggins, ki se ga spomnimo iz še ene FX-ove serije The Shield, je nedavno za Entertainment Weekly povedal, da si je "oddahnil", ker njegov lik iz Shielda, Shane Vendrell, ni preživel, ker "nisem hotel razmišljati, kam je šel in kaj počne zdaj. Nisem hotel tega bremena. Že z j***nim Boydom Crowderjem je dovolj težko".

Serija Justified se je po šestih sezonah zaključila leta 2015, finale pa je zadovoljilo tako oboževalce kot kritike, zato se nekateri bojijo, da bi nadaljevanje lahko zdaj zapuščino Justifieda spridilo.

Za Olyphanta bo to že druga vrnitev v kako že zaključeno serijo – leta 2019 se je namreč v filmu Deadwood ponovno vživel v vlogo Setha Bullocka iz še ene kultne serije, Deadwood (2004–2006). Slednja se je končala brez pravega konca, saj je HBO tik pred zdajci ekipi sporočil, da četrte sezone ne bo.