Emilia Clarke je bila med najbolj nasmejanimi. Foto: AP
Emilia Clarke je bila med najbolj nasmejanimi. Foto: AP

V hollywoodskem gledališču Chinese Theatre je bila premiera Igre prestolov. Ameriški oboževalci so drli na prizorišče dogodka, da bi od blizu videli zvezdnike iz serije.

Predstavniki družin Stark, Lannister, Targaryan in drugi so se na rdeči preprogi predstavili v civilnih oblekah. Igralka Sophie Turner je razkrila, da bo njen lik Sansa Stark v novi sezoni vzel stvari v svoje roke, igralka Maisie Williams, ki nastopa v vlogi Arye Stark, pa je povedala, da bodo oboževalci zasovražili prihajajočo sezono.

Najbolj je bilo zaznati odsotnost igralca Kita Harringtona, oboževalce vse od konca pete sezone bega eno vprašanje, ali je eden izmed osrednjih likov Jon Snow mrtev ali ne. O Jonovi usodi so povprašali tudi igralce na premieri. Liam Cunningham, ki v seriji igra Davosa Seawortha, je povedal: "Poslušajte, moj edini komentar je, da je prejel 25 vbodov v prsi - koliko vbodov bi še moral prejeti, da bi ga razglasili za mrtvega? Mrtev je, mrtev kot hlod." Iwan Rheon, ki igra Ramsayja Boltona, je dodal: "Zelo žalostno je. Ni ga več, kakšna škoda, zelo prijazen moški."

Po rdeči preprogi so se sprehodili večinoma zvezdniki serije, med "vsiljivci" pa je bila legendarna igralka Faye Dunaway, ki je povedala, da je preprosto obsedena z Igro prestolov, tako da je morala priti. Premiere se je udeležila tudi igralka Queen Latifah, pa milijarder Elon Musk ... Vsi, ki so se udeležili svetovne premiere, so se zabavali do zgodnjih jutranjih ur v hotelu Roosevelt, kjer so priredili tematsko zabavo kot iz Igre prestolov.

Serija še naprej magnet za gledalce, premiera šeste sezone pa bo 24. aprila.

Kako so videti zvezdniki Igre prestolov v civilnih oblekah, si lahko pogledate spodaj.