Pred vami večerja, pod vami Ljubljana. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Pred vami večerja, pod vami Ljubljana. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Dinner in the Sky
Bi si upali pogledati navzdol? Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Namen je bil preprost: uživati v izbrani gastronomski ponudbi nad oblaki.

Sredi parkirišča pred kinocentrom največjega prikazovalca filmov v Sloveniji je včeraj poglede in vzdihe mimoidočih privabljalo ograjeno prizorišče, nad katerim se je vzpenjalo več kot 50 metrov visoko dvigalo. Predmet dvigovanja pa ni bilo nič drugega kot jedilna miza s pogrinjki in stoli v slogu avtomobilskih sedežev za hitrostne dirke. V Sloveniji se je namreč zgodil prvi gastronomski dogodek Dinner in the Sky, ki ga je organiziral vodilni svetovni proizvajalec gospodinjskih aparatov in aparatov za profesionalno uporabo ob predstavitvi svoje nove linije izdelkov.

Pogledi so švigali levo in desno
Izbrani povabljenci so se najprej sprehodili po rdeči preprogi do sedežev, kjer so jih varnostniki čvrsto prikovali s tremi varnostnimi pasovi. Pred njimi so lahko zagledali skrbno postavljeni pogrinjek, predjed in prijazno kuharsko-natakarsko navezo, ki sta jo sestavljala kuharja Jure Vrandečič in Andrej Molk ter natakar Matjaž Trpin. Vsak pogled na levo ali desno stran mimo soudeležencev na "večerji" pa se je po dvigu, ki je trajal manj kot 10 minut, razprostiral od Šmarne gore pa vse do Rožnika. Pogled navzdol pa je - najbolj pogumnimi - prikazal sliko minimalističnega parkirišča in še manjših objektov okoli njega.

Na jedilniku je bila v času obeda, ki je trajal okoli 40 minut, najprej solata s šparglji, pinjolami in pršutom (predjed). Sledili so njoki s puranom (glavna jed) ter jagode v posteljici zdrobljenih čokoladnih piškotov prelitih z vanilijevo kremo (sladica). A marsikateri udeleženec je bolj kot o gastronomskih užitkih razmišljal o višini in rokovanju s priborom, da mu le ta ne pade iz rok.

Izkušnja za pomnjenje
Včeraj popoldne so opravili na samem prizorišču sedem dvigov. Za vsak dvig se je za mizo štirikotne oblike, ob kateri sta bila ukleščena kuharja in natakar ter član varnostne ekipe, usedlo 22 ljudi. In vsak je poleg "večerje" dobil v spomin nepozabno izkušnjo. Dinner in the Sky pa se je že danes preselil k sosedom Hrvatom.

Več utrinkov si lahko ogledate spodaj.