Na forumu lahko z ostalimi uporabniki razpravljate o številnih temah. Foto: RTV SLO
Na forumu lahko z ostalimi uporabniki razpravljate o številnih temah. Foto: RTV SLO
Moj splet

Do danes se je na Moj splet registriralo že več kot 35.000 uporabnikov, ki prek spleta razpravljajo o različnih temah, vse od političnih, kulturnih in športnih, pa do bolj sproščenih in zabavnih. Uporabniki so do sedaj podali mnenja o skoraj 20.000 različnih temah. Milijon vpisov v štirih letih pomeni povprečno skoraj 700 novih vpisov na dan.

Ob tej priložnosti je Zvezdan Martič, vodja MMC-ja dejal: "Čestitke vsem uporabnikom foruma in celotnega ''Mojega spleta''. Z vašo pomočjo so MMC, RTV in celoten slovenski medijski prostor bogatejši in svobodnejši. Kljub nekaterim zelo ekstremnim zapisom so debate vse bolj argumentirane in vse manj žaljive, kar se bo, verjamem, s skupnimi močmi še izboljšalo."

"Milijon" odpiral razprave
Ob bližajoči se milijonti objavi, je zavrelo tudi med forumaši. Razvila se je razprava o tem, kakšna bi bila primerna nagrada za "milijontega". Nekateri so predlagali, da bi moral veliki zmagovalec dobiti "nagrado, recimo avtomobil ali svojo oddajo ...", drugi pa bi z veseljem prevzeli enotedensko vlogo administratorja "ali pa bonus treh opozoril pred brisanjem nicka".

"Spletno razpravljanje" je vse bolj razširjeno
Na spletni strani MMC-ja je do sedaj, v malce manj kot 3.000 blogih zapisalo svoja mnenja in poglede na različne teme, skoraj 500 avtojev. Naši uporabniki pa so do sedaj prispevali še dobrih 13.000 slik, 1000 videov in skoraj 200 potopisov.

V čem je čar forumov?
Na različnih forumih in v spletnih klepetalnicah se tkejo prijateljstva, intimne romance, profesionalni interesi, javna naslavljanja in družbene akcije. Privlačnost forumov in klepetalnic se skriva v anonimnosti uporabnikov, ki se tako lahko sprostijo in izrazijo svoje misli in poglede. Forumi omogočajo, da se popolni tujci med seboj povežejo na podlagi skupnih interesov.

Aplikacija Moj splet se je na festivalu Prix Europa uvrstila med najboljših pet v Evropi.

Pridružite se številnim uporabnikom Mojega spleta in prispevajte svoje tudi vi!