Merklova je sicer po ogledu opere medijem povedala, da ji je bila predstava všeč. Foto: EPA
Merklova je sicer po ogledu opere medijem povedala, da ji je bila predstava všeč. Foto: EPA

Uprizoritev tragične ljubezenske zgodbe med Tristanom in Izoldo na tradicionalnem festivalu Richarda Wagnerja je po navedbah nemških medijev dodobra pretresla tudi nemško kanclerko, ki naj bi se med predstavo zrušila na tla.

A očitno ne gre za zdravstvene težave. Nemški časnik Bild poroča, da se je Merklova v času odmora za kavo med dvema dejanjema opere zrušila. Nekateri so ugibali o omedlevici, kar so v uradu kanclerke zanikali.

Na Bildu so še zapisali, da je vzrok za pripetljaj manj skrb vzbujajoč. Ko je namreč kanclerka okoli 19. ure želela sesti h kavi, se je pod njo polomil stol in "Merklova je padla pod mizo". To je povzročilo veliko vznemirjenje v restavraciji in zmedo med njenim osebjem. Rešitev je bila hitra - prinesli so novi stol in kanclerka je lahko naprej uživala v odmoru. "Sramoten spodrsljaj za restavracijo," je komentiral Bild.

A to ni prvi primer, ko je imela Merklova težave z gostinci. Pred tremi leti je kanclerko prvi dan po pustnem torku neroden natakar polil s pivom. Nepričakovano polivanje je Merklova sprejela z nasmeškom na obrazu in nadaljevala druženje s prijatelji v eni izmed svojih priljubljenih gostiln, kjer je tradicionalno slavila pepelnično sredo.