Na spletni strani eBay je veliko nenavadnih dražbenih oglasov. Foto: EPA
Na spletni strani eBay je veliko nenavadnih dražbenih oglasov. Foto: EPA
Najvišji ponudnik je zanju odštel 246,5 dolarja.
Njune sanje o hitrem zaslužku so se hitro razblinile.

19-letni Chris Pullen je svojemu sošolcu Chipu Davisu predlagal, da na nenavaden način zaslužita nekaj denarja. Na spletni strani eBay sta objavila oglas, v katerem sta prodajala sama sebe.

Najvišji ponudnik je lahko kupil en teden njunega časa, da opravita vsa tista dela, ki se jih vsi izogibajo. Dražba se je začela 29. julija, izklicna cena pa je znašala 1 dolar. Mladeniča sta se nadejala pravega bogastva in avanture, ob koncu nenavadne dražbe pa sta bila nekoliko razočarana.

Najvišjo ponudbo je dal prebivalec iz St. Josepha, za teden dni njunih storitev pa je odštel 246,5 dolarja. Razočarani Chris je dejal, da sta pričakovala večji zaslužek, vseeno pa je bila dražba vznemirljiva.

Razočarana nad izidom dražbe
Dražba je potekala pod geslom: Kupite naju za teden dni, da opraviva vsa zoprna opravila, ki se jih izogibate! Prijatelji so ju spraševali, če se kaj bojita, kdo bo kupil njune storitve, vendar pa je Chris dejal, da jima ni bilo mar, kdo bo dal največ denarja.

Njun oglas na njuno razočaranje ni naletel na velik odziv, tako da sta za končnega ponudnika izvedela že nekaj dni pred iztekom dražbe. Ker se fanta kmalu odpravljata na študij, bosta verjetno svoj teden dni storitev oddelala postopno, najverjetneje ob vikendih. David je dodal še, da se v podobno pustolovščino ne namerava več podati.