Na mis Universe je osvojila 2. mesto. Foto: EPA
Na mis Universe je osvojila 2. mesto. Foto: EPA
Fotografija, ki je dvignila prah v Španiji. Foto: Instagram

Rodriguezova, ki je bila dvakrat izbrana za najlepšo Španko, prvič leta 2008, drugič pa leta 2013, je v svoji državi dvignila veliko prahu po tem, ko je na Instagramu objavila fotografijo sebe in svojega dekleta, španske didžejke in pevke Vanese Klein, v postelji in s tem razkrila svojo istospolno usmerjenost. K fotografiji je pripisala Romeo in Julija, prislužila pa si je več kot 7.000 všečkov.

24-letna lepotica si ni mislila, da bo ena fotografija sprožila toliko polemik, ampak svojega dejanja ne obžaluje. Za revijo La Opinión je dejala: "Ne obžalujem, kar sem storila, ker sem vesela zaradi tega, kar se mi dogaja." Dodala je, da je fotografijo objavila čisto spontano, obenem pa se je zahvalila vsem svojim oboževalcem za podporo.

Na svojem blogu je Patricia že februarja razkrila svoj boj s seksualnostjo, v preteklosti se je med drugim spraševala tudi, zakaj jo je Bog naredil "napačno". Danes pa pravi, da bi rada živela v družbi, kjer se ne bi bilo treba skrivati, saj nikomur ne bi bilo mar za spolno usmerjenost drugih, o homofobiji pa ne bi bilo govora: "Ampak za zdaj je to bolj ideal kot realnost. Toda, če želite, da to postane resničnost, morate imeti pogum, da spremenite zgodovino."

Na tekmovanju za mis Universe v Moskvi lani je osvojila lento 1. spremljevalke, zmaga je pripadla Gabrieli Isler iz Venezuele, leta 2008 se je kot mis Španije udeležila tekmovanja za mis sveta v Južnoafriški republiki, uvrstila pa se je med 15 najlepših deklet sveta.