Jamie Oliver ima tri hčerke in dva sina. Foto: EPA
Jamie Oliver ima tri hčerke in dva sina. Foto: EPA

Na svojem profilu na Facebooku je 41-letni kuhar zapisal, da se njegova žena Jools počuti dobro in da so vsi v družini "zelo presenečeni in več kot srečni". Sporočilu je pripel še fotografijo novorojenčka.

Imena najnovejši član družine Oliver še nima, je pa kuharski mojster že pred tem razkril, da bosta s soprogo izbrala nekaj nenavadnega, tako kot pri preostalem naraščaju. Ime naj bi bilo "nekaj cvetličnega ali nekaj iz sveta narave".

Oliverjeva, ki sta poročena od leta 2000, že imata tri hčerke in sina. Hčerkam je ime Poppy Honey Rosie, Daisy Boo Pamela in Petal Blossom Rainbow. Sina sta poimenovala Buddy Bear Maurice.

Uspešna kariera
Slavni kuhar je zgradil imperij, se povzpel na lestvice najbolj prodajanih knjig, se priljubil televizijskim gledalcem po svetu zaradi svojega pristopa h kuhanju. Skoraj celotno kariero je posvetil osveščanju o pomenu sveže, lokalne in sezonske hrane.

V svoji prvi službi v restavraciji Antonia Carluccia v Londonu je pripravljal slaščice, na pot slave pa je stopil kot sous chef v River Cafeju leta 1997, ko je po naključju nastopil v dokumentarni oddaji Christmas at the River Café.

Že leto pozneje je na TV-zaslone prišla njegova prva oddaja Goli kuhar, po vsem svetu pa je zaslovel pet let pozneje, ko se je začel zavzemati za bolj zdravo šolsko prehrano v Veliki Britaniji, ki mu je prinesla tudi kraljičino priznanje in podoben projekt na drugi strani luže.