Tomaž Domicelj je bil gost MMC-ja. Foto: MMC RTV SLO/Žiga Mraz
Tomaž Domicelj je bil gost MMC-ja. Foto: MMC RTV SLO/Žiga Mraz

Gost MMC-jeve spletne klepetalnice je bil kantavtor, skladatelj, pesnik, pisec in prevajalec Tomaž Domicelj, ki nadaljuje svoj koncertni ciklus po praznovanju 50. obletnice delovanja. Kot je pojasnil, bo 28. junija s prijateljem Sašem Olenjukom koncertiral v ljubljanskih Križankah, nekaj dni pozneje bo gost na festivalu, ki ga pripravlja Nuša Derenda v Brežicah, najhrupneje pa bo na "večeru z okusom" v Kranju, obljublja.

Celoten klepet si lahko preberete tukaj.

Domicelj je med drugim spisal oz. prevedel besedila muzikala Mamma Mia! Danes priznava, da v preteklosti o muzikalu ni niti razmišljal: "Niti sanjal nisem o prevajanju pesmi za Mamma Mio, sem pa zadovoljen, da sem premagal tudi ta izziv in da je vse skupaj zelo odmevno. Mislim, da smo rekorderji v svetovnem merilu. Po številu predstav in obiskovalcev glede na državno populacijo." Samo pisanje besedil mu je vzelo tri mesece časa, ker je imel mir in čas, je povedal.

Domicelj, ki je pred leti vodil tudi Sazas, se je v spletnem klepetu dotaknil tudi tega problema: "Dal sem prave smernice, žal pa so jih nepravi ljudje speljali na stranski tir. Vsekakor sem borec za avtorske pravice in pika. V tej državi pa so zasebno-politični interesi nezdravo prepleteni prav povsod, od vrha navzdol. Hotel sem, da bi bil SAZAS izjema in vzor, kako je treba delati. Žal ni šlo. Pa smo spet pri sodelovanju in spoštovanju."