Ena redkih slovenskih zastav, ki jo je bilo videti v prestolnici. Foto: MMC RTV SLO
Ena redkih slovenskih zastav, ki jo je bilo videti v prestolnici. Foto: MMC RTV SLO
Erike nogometna norija ne moti
Navijači napovedali zmago

Sprehod po središču prestolnice je pokazal, da ozračje ni razgreto le zaradi visokih temperatur. Veliki zasloni vsepovsod, v prvih vrstah ob srkanju hladne pijače v drese slovenske reprezentance oblečeni navijači, v zraku pa neizmerni optimizem. Najpogostejši izid, ki so ga napovedali tisti, ki so se odločili nedeljsko kosilo zamenjati za "porcijo" nogometa, je bil 2:0. Za naše, seveda! Na koncu se je izkazalo, da pričakovanja niso bila previsoka - Robert Koren je Sloveniji prinesel zmago!

Poročilo o prvi zmagi Slovenije na svetovnih prvenstvih si preberite tukaj.

Vili, Erika, Dragan ... in mnogi drugi
Na Prešernovem trgu smo ujeli glasbenega urednika Dragana Buliča, Vilija Resnika, ki je v tesnih hlačah in s srčkom v barvah slovenske zastave na licih v rokah vihtel mikrofon, in uredništvo oddaje Piramida z Eriko Žnidaršič na čelu.

Erika je dejala, da sicer ni velika nogometna navdušenka, da strokovnih analiz po tekmi ne bo delala, bila pa je na "kraju zločina" po službeni dolžnosti, saj se je oglašala v nogometni studio TV Slovenija. "Super je, da se dogaja, mislim, da tudi ženskam čisto paše, da je nogomet," je dejala. V Ljubljani je bilo opaziti tudi kar nekaj tujcev, ki niso nič manj zavzeto spremljali slovenskih naporov na zelenici ...

Slovenskih zastav sicer ni bilo prav veliko, morda najbolj zagnana pa je bila skupina navijačev, ki je imela v torbici - za zmago, seveda, pripravljenih že nekaj bakel. Ena pa je za MMC-jev objektiv zagorela že takoj na začetku tekme ...

Utrip Ljubljane med tekmo Slovenija - Alžirija si oglejte v dveh videih (kaj so napovedali navijači in pogovor z Eriko Žnidaršič) ter na fotografijah.

Erike nogometna norija ne moti
Navijači napovedali zmago