Avtor komedije Jonas Žnidaršič (desno) pravi, da je navdih našel v Sloveniji in njenih prebivalcih, prijateljih. Foto: Arhiv SiTi Teater BTC
Avtor komedije Jonas Žnidaršič (desno) pravi, da je navdih našel v Sloveniji in njenih prebivalcih, prijateljih. Foto: Arhiv SiTi Teater BTC
Marko Bratuš
Režiser komedije Moja dežela Marko Bratuš. Foto: Arhiv SiTi Teater BTC

Predstava Moja dežela je sestavljena iz krajših in daljših duhovitih skečev, v katerih se Jonas Žnidaršič, Jure Godler in Jože Robežnik na brezkompromisen način lotijo vsega, kar je v naši deželi "hecno", čudno ali preprosto narobe.

Tudi aktualne teme na humoren način
Žnidaršič, igralec in televizijski voditelj, velja za človeka brez dlake na jeziku, ki se rad norčuje iz drugih, tokrat pa je znova dokazal, da se zna šaliti tudi na svoj račun. Na odru se tako prelevi v ekshibicionista, duhovnika in Bedanca, ki Kekcu razloži zgodbo, o tem, kako je spoznal, da je homoseksualec. Občinstvu pa kot Jonas predstavi neverjetno erotično zgodbo, ki se mu je kot "mulcu" zgodila na poti do morja. Med vsemi temi zgodbami mu Godler ne da miru in ga pošteno spravljal ob živce, kar je občinstvo še posebej zabavalo. Sicer smo imitatorja spoznali tudi kot Ivana Cankarja, ki v sodobnem svetu poskuša svoje črtice prodati različnim medijem, in stereotipnega policaja, ki seveda ne zna drugega, kot da izreka kazni. Najbolj pa je Jure zablestel je z interpretacijo Prešernove Vrbe v nemščini.

V uri in pol dolgi predstavi, ki jo je režiral Marko Bratuš, igralci seveda ne pozabijo na preostale aktualne teme, kot so upokojenci, akviziterji, politiki, družinski zakonik, Cerkev in priseljenci. Moja dežela je mešanica stereotipov, inteligentnega humorja, besednih iger in situacijske komike. Gostje na sinočnji premieri so tako uživali v zabavnem večeru, ki nikogar ni pustil nenasmejanega. Premiere so se udeležili tudi številni znani obrazi, med drugim Ula Furlan, Lado Bizovičar, Marko Naberšnik, Jan Cvitkovič in Peter Poles.