Plavi orkestar so prvo ime letošnjega Kranfesta. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin
Plavi orkestar so prvo ime letošnjega Kranfesta. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin
Muzikal Vesna odprl Kranfest

Muzikal, ki je prirejen po istoimenskem filmu iz leta 1953, prvi slovenski filmski romantični komediji, je le eden izmed kulturnih, zabavnih, športnih in glasbenih dogodkov, v katerih bodo obiskovalci Kranfesta lahko uživali do nedelje.

Včeraj so občinstvo ogrevali trije domači raperji Nipke, Trkaj in Challe Salle, skupina Mambo Kings, poljska reggae zasedba Paprika korps ...

Vrhunec dogajanja bo nocoj, ko bo na glavni oder na Slovenskem trgu stopila skupina Plavi Orkestar. Gre za eno najpopularnejših skupin nekdanje skupne države, ki je svojo poprock glasbo izdala na osmih albumih, ustvarila nekaj nostalgičnih hitov in doslej odigrala več kot 3.500 koncertov po Evropi.

V soboto bodo na Slovenskem trgu za zabavo poskrbeli Ivan Zak, Batista Cadillac, Nina Donelli, Ines Erbus in Djomla KS, ki je Kranfest obnorel lani, na Glavnem trgu bo nastopila Klapa Šufit, pred Prešernovim gledališčem pa bo mogoče prisluhniti Bigbandu Kranj.

Organizatorji tradicionalnega Kranfesta so pripravili številne koncerte in dejavnosti za vse generacije obiskovalcev. Otroci so vabljeni na avanturo z Mačkom Murijem, mladi k zabavi in uživanju v Lunapark, stand up, filmski večer na prostem, kulinarična doživetja Kranjske kuhne, tržnico unikatnih izdelkov na Plečnikovem stopnišču ali pa zgolj v vrvež mestnih ulic.

Dogajanje je preplavilo Slovenski trg, Glavni trg, ulice starega mesta, Letno gledališče Khislstein, Vovkov vrt, Plečnikovo stopnišče, prizorišče pred Prešernovim gledališčem, Pungert, Galerijo Prešernovih nagrajencev, Maistrov trg in ploščad pred mestno občino.

Muzikal Vesna odprl Kranfest