Valov koncert na ljubljanski železniški postaji. Foto: Val 202
Valov koncert na ljubljanski železniški postaji. Foto: Val 202

V datumu 20. 2. 2020 se skrivata dve kombinaciji številke 202, zato so ustvarjalci 2. programa Radia Slovenija današnji dan izkoristili za nekoliko drugačne vsebine. Zgodbe ustvarjamo iz ljudi, ne iz številk, so poudarili ter z različnimi dogodki neposredno nagovorili poslušalke in poslušalce.

Na jutranjih vlakih v Ljubljano so se potnikom pridružili znani glasbeniki: iz Gorenjske Tomaž Štular (Bordo), iz Primorske Rudi Bučar, iz Zasavja Manca Trampuš (Koala Voice) in iz Dolenjske Gregor Strasbergar Štras (MRFY).

Nekaj svojih pesmi so ob navdušenju potnikov zaigrali že med vožnjo, skupni nastop so imeli tudi na ljubljanski železniški postaji, jutranje glasbeno presenečenje pa so sklenili z minikoncertom v živo v studiu Vala 202.

Koncertno presenečenje v studiu

Znani obrazi na šolah

Reporterji Vala 202 so se čez dan odpravili na različne lokacije po Sloveniji. Na OŠ Makole so presenetili učence z obiskom njihovega rojaka, slavnega motokrosista Tima Gajserja.

Na celjski gimnaziji je bila osrednja gostja humanitarka, zdravnica, pobudnica pretresljivega projekta Vida in tudi nekdanja dijakinja omenjene gimnazije Ninna Kozorog.

Šli so tudi med študente, na Fakulteti za družbene vede sta se predavanju pridružila vloger Ciril Komotar in pomočnik direktorja Radia Slovenija Matej Praprotnik, razpravljali so o vlogi vplivnežev in tradicionalnih medijev.

Sorodna novica Dan 202: V čakanju 202. zmage slovenskih zimskih športnikov

202 zanimivosti

MMC-jev novinar Slavko Jerič je na njihovo pobudo ob 2:02 za Športni SOS objavil nekaj športnih zanimivosti o 202.

Na poseben radijski dan so s ključnikom #Dan202 povabili poslušalke in poslušalce, sledilke in sledilce tudi na družbenih omrežjih. Ti so prispevali številne zanimive zgodbe s hišnih številk 202, skupaj so prebirali knjižne odlomke s strani 202 in iskali nove različice slovenskih pregovorov.

"Praznovanje številk" so ob 18.00 sklenili z ekskluzivnim posnetkom koncerta kantavtorja Iztoka Mlakarja ob 30. obletnici izdaje njegove kasete Štorije in baldorije. Hišna založba ZKP RTV Slovenija je jubilej zaznamovala s spominsko vinilno ploščo prvega albuma, ki je izšla prav danes, torej 20. 2. 2020. Izid sta pospremila že razprodana koncerta na Ljubljanskem gradu in intervju na Valu 202.

Dan 202 na radijskih valovih