Foto: TV SLO, zajem zaslona
Foto: TV SLO, zajem zaslona

Stefane Lippert, eden najbolj znanih športnih novinarjev v Franciji, te dni v Sloveniji pripravlja reportažo o Primožu Rogliču. Pravi, da je Primož te dni v Franciji daleč največja zvezda.

"Vsako leto vsi gledajo Dirko po Franciji, septembra jo po televiziji spremljajo isti gledalci, kot jo navadno julija. Vsako popoldne Dirko po Franciji spremlja od pet do sedem milijonov gledalcev," je povedal francoski legendarni televizijski novinar, ki dela za France 3.

Sorodna novica Roglič in Pogačar zelo blizu triumfu v Parizu; zmaga Kwiatkowskega

"Zanima nas, kako ljudje v Sloveniji doživljajo dirko. To je pomemben dogodek za zgodovino slovenskega športa. Zdaj vsi govorijo o Sloveniji," je nadaljeval Lippert.

Včeraj je preverjal utrip v Ljubljani, danes pa se je pogovarjal s tistimi, ki Primoža poznajo že od mladih let. "Malo jih je zanimal tisti most, kako to, da je toliko obarvan, da so vsi tisti rekviziti tam, hoteli so videti vas, kje je Primož doma, tako smo jih zdaj na skakalnico pripeljali, potem pa gremo skupaj pogledat tekmo," je povedal Dejan Žunjić, Primožev prijatelj iz mladosti.

Novinar je bil navdušen nad tem, kako v Sloveniji praktično vsi ljudje poznajo Rogliča in njegovo športno pot na letošnjem Touru ter na kako veliko javnih mestih ljudje vsako popoldne navijajo zanj in za njegovega reprezentančnega kolega Tadeja Pogačarja.

V Kisovcu ekipa francoske televizije