David Hasselhoff se oktobra znova odpravlja na turnejo po Nemčiji. Foto: AP
David Hasselhoff se oktobra znova odpravlja na turnejo po Nemčiji. Foto: AP

Nekdanji zvezdnik serij Obalna straža in Vitez za volanom se je znova zaprl v glasbeni studio, kjer po njegovih besedah pripravlja nekaj "heavymetalsko navdihnjenih pesmi".

David Hasselhoff, ki je zaslovel v 80. letih preteklega stoletja, je svoj prvi album Looking for Freedom izdal leta 1989. Album je bolj kot Američane navdušil oboževalce na stari celini, največjo slavo pa je gotovo užival v Nemčiji, kjer je z istoimensko pesmijo nastopil tudi na Berlinskem zidu.

66-letnik se zadnja leta ni pretirano posvečal glasbi, leta 2012 je izdal album This Time Around, leta 2015 pa pesem True Survivor. V intervjuju za nemški spletni portal Zeit pa je namignil, da bo tokratni album drugačen od njegovih prejšnjih izdelkov. "Na novem albumu bo nekaj heavymetalskih pesmi. Ne vidim razloga, da jih ne bi posnel," je povedal Hasselhoff. Album za zdaj še nima naslova, a po Hasselhoffovem mnenju bi moral naslov sporočati: "Vse je dovoljeno."

Hasselhoff je po pisanju portala NME (New Musical Express) že v preteklosti večkrat povedal, da je velik oboževalec heavy metala. Med njegove najljubše skupine spadata Iron Maiden in Metallica.

Hasselhoff pa v nekoliko drugače glasbene vode tokrat ne bo zaplul prvič, leta 2017 je sodeloval pri nastajanju glasbe za film Varuhi galaksije, Hasselhoffu pa so pri pesmi Guardians Inferno prepustili raperski vložek.