Indie rock zasedba se tretjič vrača v Ljubljano, 31. maja bo predstavila album Violence. Foto: EPA
Indie rock zasedba se tretjič vrača v Ljubljano, 31. maja bo predstavila album Violence. Foto: EPA
Morcheeba
Britanska skupina Morcheeba bo 16. junija v okviru svetovne turneje predstavljala deveti album Blaze Away. Foto: EPA
Festivalski oder osrednjega dogajanja na Festivalu urbane kulture bo prvi dan, 15. junija, namenjen slovenskemu DJ Umeku. Foto: Jernej Kokol

Zasedba iz Birminghama bo 31. maja nastopila na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani v sklopu spomladanskega Kurzschlussa, predstavila pa bo zadnji album Violence.

Editorsi se v Ljubljano vračajo po koncertu v sklopu Itak Džafesta v Križankah leta 2011 in razprodanem večeru v Kinu Šiška decembra 2015, na katerem so predstavili peti studijski album In Dream ter pesmi, kot so Marching Orders, No Harm in Life Is A Fear.

Med zvezde indie rock scene je skupino leta 2005 izstrelila plošča The Back Room, ki je nanizala uspešnice Munich, Bullets in Blood. Dve leti pozneje so izdali An End Has a Start, ki je presegel uspehe prvenca in pristal na prvem mestu britanske lestvice albumov. Sledili sta plošči In This Light and on This Evening (2009) ter The Weight of Your Love (2013).

Naslednji dan, 1. junija, bo Gospodarsko razstavišče zasedel nizozemski glasbeni producent in didžej Joris Voorn.

Od Morcheebe do DJ Umeka
Sredi junija bo Ljubljano preplavil dvodnevni Festival urbane kulture, ki bo v sklopu osrednjega koncertnega dogajanja v Tobačna mestu postregel z nastopom britanske skupine Morcheeba.
Nastopila bo 16. junija, drugi festivalski dan, v Ljubljani pa se bo oglasila v sklopu svetovne turneje, na kateri predstavlja deveti album Blaze Away, a bo obiskovalcem predstavila tudi svoje največje uspešnice, kot so Rome Wasn't Built in a Day, Enjoy the Ride in Everybody Loves a Loser. Ob njih bodo nastopili kamniška trap zasedba Matter, glasbeni urednik Vala 202 Žiga Klančar kot DJ Žiga K in Sladica.

Festivalski oder osrednjega dogajanja bo prvi dan, 15. junija, namenjen slovenskemu DJ Umeku, v sklopu plesnega petka se bodo predstavili tudi Ten Walls, Mike Vale in Urban Pheiher.

Urbani festival kulture je del širšega projekta, ki bo v nadaljevanju obiskal še nekaj slovenskih mest, že v sklopu osrednjega dogajanja pa bo ob izbrani glasbi ponudil marsikaj tudi za ljubitelje športa, hrane, umetnosti in druženja v naravi. Del celodnevnega dogajanja bodo med drugim delavnice, tržnica novih in starih reči ter zeleni urbani kotiček, napoveduje organizator, potovalna agencija za mlade Collegium Mondial Travel.