Fantje, ki so tudi zasebno veliki prijatelji, predstavljajo svoj prvenec. Album Valovi je že v prodaji. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Fantje, ki so tudi zasebno veliki prijatelji, predstavljajo svoj prvenec. Album Valovi je že v prodaji. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Minikoncerta so se udeležili tudi oboževalci zasedbe. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Od avgusta 2012, ko so se resneje pojavili na domačem glasbenem prizorišču, so za njimi številni koncerti in nastopi, predstavili so štiri nove pesmi in tri videospote, kot zadnjega Zgodbo zase. Zdaj pa je tu še njihov prvenec - album Valovi.

Ob izidu debitantskega albuma so fantje v studiu 14 Radia Slovenije uprizorili minikoncert, na katerem so predstavili končni izdelek. Zaigrali so pet skladb, še preden so začeli preigravati pesmi, pa je najzgovornejši član skupine Tomi Kores - Kori predstavil skupino: skupino poleg Koresa sestavljajo še Toni Petrovič, Luka Alen Rajžer in Lovro Lanjšček. Po predvidenem delu so fantje na poziv glasbenega urednika Vala 202 Andreja Karolija zaigrali še dodatno skladbo - Vesna.

"In & Out niso več fantje, ki pojejo na televiziji ob koreografiji, zdaj so In & Out bend, a ne samo na albumu, temveč tudi bend v živo," je povedal ob uvodu Karoli.

"Kar naporni smo bili, Dejan Radičević (ta je v preteklosti sodeloval že z Neisho, Big Foot Mamo in Siddharto, op. a.) nas je moral prenašati," so se spomnili nastajanja albuma, ki bi moral po napovedih iziti že jeseni, a so fantje želeli svoje delo opraviti čim bolj kakovostno, tako da z izidom niso hiteli. Album, ki je nastajal eno leto, vsebuje devet pesmi, vse razen ene - gre za priredbo skladbe Od višine se zvrti - pa so avtorske skladbe. Kores je med drugim povedal, da je ena izmed skladb nastala na Triglavu. Ideja se mu je porodila, kot sam pove, medtem ko je bil v koči na 'štrbunku' na Triglavu.

Album so poimenovali po svojem favoritu na albumu, skladbi Valovi. Gre za najbolj rockerski komad, povedo fantje, k sodelovanju pa so povabili tudi raperja Terkaja.

Čudni so valovi tam zunaj.
Z nami vedno nekaj gre, kot da nekdo me opazuje, kot da vse o meni ve ...

Delček iz pesmi Valovi


Val 202 je minikoncert tudi posnel in ga boste lahko kmalu slišali na radijskih valovih. Če pa si želite že prej slišati, kako zveni album fantov, MMC v sodelovanju z ZKP-jem RTV Slovenija podarja pet albumov skupine In & Out. Da bi prejeli album, morate najprej pravilno odgovoriti na spodnje vprašanje, z malo sreče pa bo album tudi vaš.

Vprašanje se glasi: Koliko skladb je na albumu Valovi?
Devet.
Enajst.
Trinajst.

Odgovore na vprašanje pošljite do torka, 18. februarja, na e-naslov mmc-zabava@rtvslo.si. Podelili bomo pet albumov.