Objem zmagovalcev. Foto: MMC RTV SLO
Objem zmagovalcev. Foto: MMC RTV SLO
Marko Vozelj

Kot smo že poročali, je zmagovalec 46. Slovenske popevke po mnenju strokovne žirije Anžej Dežan, ki je po lanski neuspešni uvrstitvi na popevko letos prispel na sam vrh s svojo skladbo Šopek maka. Pesem je zagotovo najbolj zaznamovala mrzel večer popevke, saj je Anžej prejel tudi nagrado za najboljšo interpretacijo. Strokovna komisija pa je podelila tudi nagrado za najboljšo besedilo v višini 800 evrov, ki jo je dobil Milan Dekleva za besedilo tudi sicer zmagovalne pesmi Šopek maka.

Drugi zmagovalci
Zmagovalec popevke pa je zagotovo tudi Marko Vozelj, ki je po mnenju mnogih prejel nagrado, ki največ pomeni - nagrado gledalcev in poslušalcev, ki so svoje glasove oddali prek telefonskega glasovanja. Marko je svojo samostojno kariero tako uspešno začel, romantična pesem Te ni pa je poskrbela tudi za lepši večer, saj so Marka spremljale, kot je sam rekel, njegove vile, ki so bile pomanjkljivo oblečene v mrzli noči Slovenske popevke.

Za najboljšo debitantko pa je žirija razglasila Tino Gačnik - Tiano, ki se je na Popevki predstavila s skladbo Morje in nebo. Svetlolasa Tina je nad nagrado navdušena: "Nisem upala na nagrado, a sem je vesela. Nagrada je posledica dobrih misli, interpretacije in vzdušja."

To so zmagovalci 46. Slovenske popevke, a tudi druge pesmi niso bile nič manj uspešne od zmagovalnih. Če niste spremljali popevke, pa lahko vsem skladbam prisluhnete v naslednjih videih.

Anžej Dežan - Šopek maka

Marko Vozelj - Te ni

Tina Gačnik Tiana - Morje in nebo

Aleksandra Cavnik - Se tudi tebi to dogaja?

Frenk Nova - Razlog

Gianni Rijavec - Tam, nad vrhovi sanj

Lidija Kodrič - Ljubljana moja, moja mladost

Maja Slatinšek - Ob svitu

Rdeči dečki z Dado in Edvinom - Midva se igrava

Simona Černetič - Aynee

Sons in Alenka Gotar - Mostovi

Lado Leskovar - Umetnica ljubezni