Taylor Swift se s tovrstnimi neprijetnostmi sooča že kar nekaj časa. Foto: Reuters
Taylor Swift se s tovrstnimi neprijetnostmi sooča že kar nekaj časa. Foto: Reuters

23-letni Roger Alvarado je v pevkino hišo vlomil le nekaj tednov po prihodu iz zapora, kjer je prestajal kazen zaradi popolnoma enakega zločina. Prvič je v stanovanje Swiftove namreč vlomil na začetku lanskega leta.

Po izpustu iz zapora je na sodišču obljubil, da se bo zvezdnici izogibal in spoštoval prepoved približevanja. "Nobenih klicev, pisem ali video sporočil," ga je takrat opozorila sodnica.

Prav tako bi se moral na petletnem pogojnem izpustu (po prvem zločinu) vključiti v rehabilitacijski program na Floridi. Ker se obljub ni držal, mu zdaj grozijo do štiri leta zaporne kazni.

Swiftova v času vloma sicer ni bila doma, so pa njegov prekršek ujele varnostne kamere. Po aretaciji je zalezovalec za New York Post priznal, da bi, če ga ne bi aretirali, v prihodnje verjetno spet poskušal vlomiti v njeno stanovanje, pojasnil pa je tudi, da svojih dejanj ne obžaluje. "Nočem je raniti," je vztrajal in dodal, da se želi z njo samo pogovoriti. "Videti je prijetna in kul," je še povedal.

To sicer ni prvo zalezovanje, s katerim se je morala soočiti pevka. Že leta 2017 so v New Yorku aretirali 29-letnega Mohammeda Jaffarja, ki jo je zalezoval kar nekaj časa. Jaffar je začel Swiftovo zalezovati decembra 2016 in ji kar tri mesece ni pustil dihati. Že pred tem jo je nadlegoval na družbenih omrežjih, ko pa je ugotovil, da se pevka na njegova sporočila ne odziva, se je odločil, da jo bo še obiskal.