Na Škotskem se je zabaval s študenti. Foto: EPA
Na Škotskem se je zabaval s študenti. Foto: EPA
Bill Murray
Po partiji golfa se prileže dober žur! Foto: EPA

Igralec, ki se je na Škotskem udeležil zvezdniškega turnirja v golfu, je popival v nekem baru. Tam je spoznal norveško študentko Lykke Stavnef, ki ga je povabila na nočno zabavo. Lykke je povedala, da je bilo vse skupaj zelo podobno zgodbi iz filma Zgubljeno s prevodom, v katerem se Murray, ki igra osamljenega in utrujenega igralca, spoprijatelji z mlado žensko in se ji pridruži pri raziskovanju tokijskega nočnega življenja.

Murray, 56-letni spremljevalec 22-letne študentke
22-letna Stavnefova, ki študira socialno antropologijo na univerzi St. Andrews, je povedala, da nihče ni mogel verjeti, ko je na zabavo prišla z zvezdniškim spremljevalcem. Skupaj s prijateljico Marie Bergene sta 56-letnega Murrayja "pobrali" v baru Ma Bells. Na začetku so se skupaj šalili in dekleti pravita, da je igralec zelo podoben svojemu liku iz omenjenega filma. Povabili sta ga na zabavo v hišo v georgijanskem slogu, kjer se je zabavala smetana St. Andrewsa.

Bill bi tudi kuhal in pomival
Dekletoma se je večer zdel zelo zabaven, saj je bil Murray precej starejši od drugih ljudi na zabavi, a je bil "zelo sproščen". Prav nič zvezdniško je pil vodko iz skodelice za kavo, ko je gostiteljem zmanjkalo čistih kozarcev. Ponudil se je celo za kuhanje in pomivanje posode. Z 22-letno študentko ekonomije in financ Agnes Huitfeldt sta se tako šalila o pogrevanju ostankov testenin in se smejala dodobra okajenim udeležencem zabave. 22-letni Tom Wright, ki študira mednarodne odnose, pa je izjavil, da se Bill sploh ne bi mogel imeti slabo, saj je bilo na zabavi ogromno "dih jemajočih skandinavskih svetlolask".