Družina Rogerja Federerja. Mirka na sredini zadnje vrste, na krilu neznane ženske pa sedi eden izmed dvojčkov. V prvi vrsti pa ena izmed dvojčic tolaži mlajšega bratca. Foto: EPA/Reuters
Družina Rogerja Federerja. Mirka na sredini zadnje vrste, na krilu neznane ženske pa sedi eden izmed dvojčkov. V prvi vrsti pa ena izmed dvojčic tolaži mlajšega bratca. Foto: EPA/Reuters

Švicarski teniški as se je skupaj s svojimi teniškimi kolegi, Novakom Đokovićem iz Srbije, Milosem Raonicem iz Kanade, Caroline Wozniacki iz Danske, Victorio Azarenko iz Belorusije, odzval na vabilo avstralskega teniškega igralca Lleytona Hewitta, letošnjega ambasadorja teniškega dogodka, namenjenega najmlajšim.

"Otroški teniški dan je zabaven način predstavljanja in izobraževanja naslednjih generacij o tenisu in Odprtem prvenstvu Avstralije," je povedal Hewitt.

Z dogodkom želijo tenis predstaviti najmlajšim, tako se lahko malčki naučijo prvih udarcev, ogledajo si lahko dvoboje najboljših teniških igralcev, ko imajo dovolj tenisa, pa se lahko družijo s priljubljenimi animiranimi junaki. Dogodek namreč organizira televizijski kanal Nickelodeon, ki je na teniški teren poslal tudi priljubljene junake, od Spužija Kvadratnika pa do ninja želv, ki so s prej omenjenimi teniškimi igralci tudi pozirali.

Kot je povedal Craig Tiley iz avstralske teniške zveze, je Kids Tennis Day največji otroški dogodek v Avstraliji. Dodal je, da se je leta 2015 na dogodku zbralo skoraj 14.500 otrok: "To je dan, ko se družijo največja teniška imena s prihodnjimi generacijami, želimo pa prenesti sporočilo, da je tenis šport za vse čase."

Ne joči, Federer mlajši
Dogodka se je udeležila tudi številčna družina Rogerja Federerja, žena Mirka z dvojčicama Mylo in Charlene in dvojčkoma Leom in Lennyjem. Medtem ko sta šestletni dvojčici že navajeni teniških turnirjev, pa eden izmed dvojčkov ni najbolj veselo spremljal ekshibicijske tekme svojega slavnega očeta.

Leo in Lenny bosta maja dopolnila dve leti, to pa so ene prvih njunih fotografij, ki so obšle svet.

Fotoutrinke z dogodka si lahko pogledate spodaj.