"Zadeval sem se od 15. ali 16. leta starosti, in tega sem bil resnično naveličan," je o zlorabljanju prepovedanih substanc povedal Jackson. Foto: Reuters

Ameriški igralec Samuel L. Jackson, ki je v svoji bogati karieri upodobil številne ikonične like, se je v intervjuju za ameriški portal The Hollywood Reporter razgovoril o svoji odvisnosti od cracka, s katero se je spopadal v zgodnjih devetdesetih letih prejšnjega stoletja.

"Kljub uporabi mamil sem ves čas ohranjal dober ugled. Držal sem se dogovorov, nisem zamujal, svoje delo sem opravljal dobro. Bilo je odlično. Toda pri vsem skupaj me je nekaj oviralo pri tem, da bi naredil korak naprej," je povedal danes 70-letni Jackson.

Kot je povedal v intervjuju, se za zdravljenje odvisnosti odločil, potem ko sta ga žena LaTanya Richardson Jackson in hči našli nezavestnega na tleh domače kuhinje. "Zadeval sem se, odkar sem bil star 15 ali 16 let, in tega sem bil resnično naveličan," je o takratnih občutkih povedal Jackson.

Po uspešno opravljenem odvajanju je njegova kariera dobila dodaten zagon, vendar pa se je moral pred tem spopasti še z enim velikim izzivom. Takoj po vrnitvi s klinike za zdravljenje odvisnosti je namreč v filmu Jungle Fever upodobil lik odvisnika.

"Vsi v centru za zdravljenje so me skušali pregovoriti in me svarili, da se bom moral pri snemanju uporabljati pipe za kajenje cracka in da mi bo to sprožilo željo po ponovni uporabi droge," je povedal Jackson, ki pa se ni pustil motiti. "Rekel sem, 'veste kaj, če ne zaradi drugega, se mamil ne bom dotikal zato, ker vas nočem nikoli več videti. Ljudi v tistem centru sem sovražil."

V letih, ki so sledila, se je Samuel L. Jackson prebil med najbolj spoštovana imena filmske industrije in postal eden največjih hollywoodskih zvezdnikov.