Karlie zaradi zanimive lepote v modnem svetu napovedujejo še dolgo kariero. Foto: Reuters
Karlie zaradi zanimive lepote v modnem svetu napovedujejo še dolgo kariero. Foto: Reuters
Karlie Kloss
Umakni se, Miranda Kerr, prihaja novi rjavolasi angelček. Foto: EPA

Visokorasla Karlie je znova navdušila pred dnevi, ko je ob predstavitvi kopalne linije podjetja Victoria's Secret pozirala ob dveh prekaljenih lepoticah, Južnoafričanki Candice Swanepoel in Brazilki Alessandri Ambrosio, ki pa je nista med fotografiranjem v Los Angelesu prav nič zasenčili.

Impresiven spisek sodelovanj
Karlie se je sicer že leta 2011 prvič pojavila v ekipi "angelčkov", tokratno poziranje pa pomeni, da si je dokončno priborila pogodbo z morda najbolj znano znamko spodnjega perila in kopalk na svetu. A ne le najbolj znano, tudi eno najdonosnejših, saj je kar pet izmed najbolje plačanih manekenk v letu 2012 tudi varovank Victoria's Secreta.

Nekdanja baletka je trenutno na spletni strani models.com uvrščena na drugo mesto najbolj vročih modelov na svetu, revija Vogue pa jo je kljub kratki karieri že uvrstila med najboljših 30 manekenk v novem tisočletju. Rjavolasko so si sicer v preteklosti zaželela že številna znana imena, saj je nastopila v oglasih in modnih revijah za podjetja Jean Paul Gaultier, Donna Karan, Nina Ricci, Chloé, Lacoste, Alexander McQueen, Yves Saint Laurent, Elie Saab, Dolce & Gabbana, Gap in številna druga. Je tudi obraz dišave Marca Jacobsa z imenom Lola. V letu 2013 je postala tudi obraz kampanj hiš Donna Karan, Lacoste in Lanvin.

Vzdevek "Telo"
Lepotica, ki so jo odkrili na neki dobrodelni reviji v domačem Chicagu, ima eno najbolj prepoznavnih hoj na modni stezi, strokovnjaki jo opisujejo kot "zelo močno". Polaskala ji je tudi nekdanja supermanekenka in TV-voditeljica Tyra Banks, ki je dejala, da je Karlie zaradi "edinstvene, netipične lepote" ena njenih najljubših manekenk.

Italijanski Vogue je 20-letni Američanki upravičeno pripisal vzdevek "Telo" (prvotno sicer ta vzdevek pripada avstralski manekenki Elle MacPherson), Karlie pa številne očara tudi s svojo sproščenostjo in preprostostjo. O sebi je dejala, da rada gleda ameriški nogomet, da so ji všeč fantje s smislom za humor ter da govori francosko in se uči špansko, za nameček pa z manekenko Joan Smalls vodi tudi MTV-jevo oddajo House of Style.

V sebi ima tudi dobrodelno žilico, saj je v sodelovanju z nekim podjetjem ustvarila posebne piškotke, imenovane Karlie's Kookies, ki vsebujejo temno čokolado in mandlje, ves izkupiček od njihove prodaje pa gre v sklad za pomoč lačnim otrokom po svetu.