Cristiano Ronaldo se je moral vrniti v Madrid, pri čemer je na sodišču opravil v nekaj minutah, saj je sprejel 18,8-milijonsko kazen. Foto: Reuters
Cristiano Ronaldo se je moral vrniti v Madrid, pri čemer je na sodišču opravil v nekaj minutah, saj je sprejel 18,8-milijonsko kazen. Foto: Reuters

Ob tem je tretji najbogatejši športnik na svetu po Forbesu na sodišču prejel tudi pogojno, 23-mesečno zaporno kazen, a v zapor ne bo šel. Na zaslišanju, ki je trajalo le nekaj minut, je Portugalec sprejel krivdo za utajo davkov, po španskih zakonih pa mu v zapor ne bo treba, saj je dobil kazen, krajšo od 24 mesecev.

V Juventus tudi zaradi sodnega postopka
Pred sodiščem v Madridu se je sicer pričakovano zbrala množica novinarjev. Cristiano Ronaldo je želel zaslišanje sprva opraviti po videoklicu, a ga je sodišče zavrnilo, zato je moral iz Torina, kjer zdaj igra za Juventus, priti v Madrid, kjer je igral do presenetljivega poletnega prestopa.

Ravno preiskava in obtožba zaradi davčne utaje naj bi bil eden ključnih dejavnikov, zakaj se je Ronaldo odločil, da po super uspešnih devetih letih pri Realu Madridu zapusti kraljevi klub. Španske oblasti so ugotovile davčno utajo med letoma 2010 in 2014, načelni dogovor o poravnavi pa je bil sicer dosežen že junija lani, a ga je bilo treba potrditi še na sodišču.

Nekdanji zvezdnik Reala je na sodišče prišel nasmejan in v družbi zaročenke Georgine Rodriguez. Zaradi velikega medijskega zanimanja je 33-letnik po posredovanju svojih odvetnikov na sodišče lahko vstopil skozi stranski vhod.

Messiju 6,2 milijona evrov kazni in 21 mesecev
Podobno se je razpletla tudi zgodba z davčno utajo drugega nogometnega superzvezdnika Lionela Messija, ki mu je sodišče pred dvema letoma prisodilo poplačilo 4,2 milijona evrov davščin in še dodatno globo 2 milijonov evrov. Ob tem je bil Argentinec obsojen še na 21 mesecev zaporne kazni, ki se je prav tako pretvorila v pogojno.