Ženski rekord v položaju
Ženski rekord v položaju "deske", ki znaša 4 ure, 19 minut in 55 sekund, je lani postavila Kanadčanka Dana Glowacka. Foto: EPA

Za Hooda to ni prvi rekord v tovrstnem, sila neprijetnem položaju, ki ga številni trenerji označujejo za enega najučinkovitejših načinov za krepitev trebušnih mišic. Prvič je rekord postavil leta 2013, ko je zdržal "le" 3 ure, 7 minut in 15 sekund.

Leta 2016 se je "z ramo ob rami" pomeril s 43-letnim Kitajcem Mao Veidongom, ki ga je premagal in rekord izboljšal na 8 ur, 1 minuto in 1 sekundo.

V želji, da si povrne laskavi naziv, je Hood preteklih 18 mesecev treniral po sedem ur na dan. "Dnevno sem naredil 700 sklec, 2000 dvigov trupa in do 500 počepov," je pojasnil za CNN. Bolečine, ki jih je pri tem doživljal, je lajšal z glasno rockovsko glasbo, najraje Rammsteini.

Številka ima poseben pomen – 515

Vztrajal je zaradi višjega cilja – želel je namreč poudariti pomen duševnega zdravja. Rekord je postavil v dvorani 515 Fitness, kjer veliko pozornosti namenjajo prav spopadanju z duševnimi boleznimi skozi vadbo in ob strokovni pomoči. Hood je imel s tem v preteklosti veliko izkušenj, še posebej v času dela v vojski in policiji, kjer so se številni njegovi kolegi spopadali s to stigmo. Sčasoma je simbolično zaznamoval spoštovanje poslanstva fitnes centra.

Pripravljen na nov izziv

Hood je sklenil, da je to njegov zadnji naskok na Guinnessov rekord v "deski". V prihodnje se bo raje posvetil rekordu v največjem številu sklec, izvedenih v eni uri. Trenutni rekord znaša 2806 sklec, a Hood verjame, da bo rezultat izboljšal.