Foto: www.alesfevzer.com
Foto: www.alesfevzer.com

Luka je bil skupaj z Iztokom Čopom član treh olimpijskih reprezentanc Slovenije. Kot pravi sam, so mu tiste v Sydneyju ostale v najlepšem spominu. Naš nekdanji veslaški šampion je ravno v Avstraliji dosegel uspeh kariere. Zlata olimpijska kolajna v dvojnem dvojcu, ki sta ji sledili še srebrna v Atenah leta 2004 in bronasta v Londonu so Luko izstrelila med najboljše slovenske športnike, ki so zaznamovali tudi mednarodni veslaški svet.

Po umiku iz sveta veslanja se bo preizkusil še v drugačni vlogi – kot vodja navijaškega letala. “Veseli smo, da je naš olimpionik in eden najboljših slovenskih športnikov sprejel čast ter se odzval vabilu, da skupaj z navijači odleti v Tokio,” pojasnjujejo na sedežu Olimpijskega komiteja Slovenije.

Luka bo tako nasledil Saro Isaković, ki je kot vodja spremljala navijače v sončni Braziliji ter Tomaža Razingerja, ki je skupaj s športnimi navdušenci preganjal mraz v Pjongčangu.

Zraven Olimpijskega komiteja Slovenije in krovne športne organizacije bo za aktivnosti in program navijaškega letala skrbela agencija Kompas. Navijači si bodo med drugim lahko ogledali tekmovanja v cestnem kolesarstvu (kronometer), kajak – slalom na divjih vodah, navijali za slovensko košarkarsko ali rokometno reprezentanco (če se uvrstijo na olimpijske igre), olimpijski teden pa bodo zaključili z obiskom Slovenske hiše na znameniti Ginzi v središču Tokia.