Na natečaj
Na natečaj "Nariši svoje poletje" je prispelo 159 risbic otrok v treh različnih starostnih kategorijah. Foto: MMC RTV SLO
Bansi in Bazarko
Bansi bo vse štiri dni Otroškega bazarja otroke in njihove starše razveseljeval na svoji stojnici. V soboto in nedeljo bo nastopil tudi na glavnem odru. Foto: MMC RTV SLO/Tanja Mojzer

Risbice bodo razstavljene na Bansijevi stojnici na Otroškem bazarju, ki bo potekal od 9. do 12. septembra 2010 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

Na natečaj je prispelo 159 risbic otrok v treh starostnih kategorijah (do 5 let, 6-8 let, 9-12 let). Nekatere izmed njih so poslali posamezniki, nekatere pa skupine iz vrtcev.

Morje, sonce, sladoled, bazen, plaža, valovi, jadranje, čolni ...
Na natečaju so sodelovale vse risbice, ki so ustrezale pogojem natečaja in razpisani temi - poletje. Bansi, ki je prav včeraj praznoval prvi rojstni dan svoje spletne strani, jih že pridno objavlja kot risbice dneva. Prav tako bodo poslane risbice objavljene kot risbe dneva na MMC-jevem otroškem portalu.

Videli jih boste lahko tudi razstavljene na Otroškem bazarju na MMC-jevi Bansijevi slontastični stojnici, ki jo bo imel Bansi na Gospodarskem razstavišču vse štiri dneve Otroškega bazarja.

Nagrajene risbice
Starostna kategorija: Do 5 let
- Leni: Hiša med valovi, zakaj pa ne?
- Nika: Ljubezen v poletni nevihti
- Žiga: Igra ob bazenu

Starostna kategorija: 6-8 let
-
Vrtec pri OŠ Žirovnica, skupina Pikapolonice:
Naše skupno poletje v vrtcu
- Tara: Morske živali
- Nika: Igranje na igralih

Starostna kategorija: 9-12 let
- Tanja: Obmorski strip
- Dominika: V vodnem parku
- Ana: Dan na plaži

Po mnenju spletnih uporabnikov sta najboljša izdelka postala kar dve risbici, saj sta dobili enako število glasov in enako oceno:

- Tim: Po stopnicah do razgleda na morje,
- Tia: Mavrična ribica.

Čestitke vsem nagrajencem! V prihodnjem tednu bodo na svoj naslov prejeli praktične MMC-jeve nagrade.

Ogled risbic na Otroškem bazarju (9.-12. september 2010)
Bansi, ki bo na Otroškem bazarju imel svojo slontastično multimedijsko stojnico, vas vabi, da si nekatere prispele risbice iz natečaja "Nariši svoje poletje" tudi v živo ogledate. Vabljeni ste tudi na njegov nastop na glavnem odru Otroškega bazarja. Bansi bo nastopil v soboto, 11. septembra, ob 18. 30 in v nedeljo, 12. septembra, ob 10. 15.


Fotogalerija nagrajenih risbic: