Slovenska predstavnica Maja Keuc se je uvrstila v finale, a na ARD-ju so pomotoma tja sprva 'poslali' slovaški duet Twiins. Foto: Reuters
Slovenska predstavnica Maja Keuc se je uvrstila v finale, a na ARD-ju so pomotoma tja sprva 'poslali' slovaški duet Twiins. Foto: Reuters

Med finaliste so namreč namesto Slovenije uvrstili Slovaško.

Na spodrsljaj nas je opozoril uporabnik MMC-ja bzbox, ki je opozoril, da ARD-jev teletekst pravi, da se je v finale uvrstila Slovaška. Napako so na nemški radioteleviziji nato popravili.

Uporabnik cintaelu je zapisal: "Ooo ... kakšen 'failer' si je zdajle privoščil moderator na PRO7... ccc, saj je ugotovil, da je Slovaška ostala zunaj in Slovenija naprej ... ufufuf." Tudi njukamhamendej je opazil spodrsljaj voditelja, ki je zamenjal Slovence in Slovake. "Oh, man, not again," je zavzdihnil.

Nato so se med komentatorji kmalu pojavila ugibanja, ali se organizatorji, ki so zamenjali Slovaško in Slovenijo tudi med predstavitvenimi spoti držav, morda niso zmotili pri razglasitvi (dp71831: "Spet smo bli Slovaki, pri 'videoclipih' so dali slovaško zastavo gor na našega 'basejumpera'."). Uporabnik bturk je razmišljal: "Si mislite blamažo, da so pomotoma zamenjali Slovenijo za Slovaško pri glasovnicah???!!!!" Tudi vombat98 ni bil ravno optimističen: "Mogoče pa je res Slovaška šla dalje in so narobe napisali."

Komentator mihaelson je razmišljal o vzrokih za zamenjavo: "Glede teh zamenjav s Slovaško pa: ostalim nič ne olajšamo s tem, da imamo 'fucking' ISTO zastavo! Mene zanima, kdo je prej predstavil zastavo, Slovenija ali Slovaška."

Uporabnik alster72 je nato umiril debato: "Iz prve roke - baje je res napaka in bosta zdaj v finalu obe, tudi Slovaška."