Sarah Huckabee Sanders je dve leti branila stališča Donalda Trumpa in Bele hiše. Foto: Reuters
Sarah Huckabee Sanders je dve leti branila stališča Donalda Trumpa in Bele hiše. Foto: Reuters

37-letna Sandersova je bila dve leti tiskovna predstavnica predsednika ZDA Donalda Trumpa, julija pa je odstopila s položaja. 6. septembra bo kot komentatorka premierno nastopila v jutranji oddaji Fox and Friends, ki sicer velja za Trumpovo priljubljeno oddajo.

Medtem ko so številni voditelji in komentatorji televizije Fox News dobili službo v Trumpovi administraciji, se nekdanji tiskovni predstavniki Bele hiše redno zaposlujejo v televizijskih hišah.

Dee Dee Myers, voditeljica na televiziji CNBC, je bila pred tem tiskovna predstavnica predsednika Billa Clintona. Voditelj na televiziji ABC George Stephanopoulos prav tako. Voditeljica na Fox News Dana Perino pa je bila tiskovna predstavnica Georgea W. Busha.

Fox & Friends je Trumpova priljubljena oddaja, ki jo spremlja vsako jutro - in jih včasih tudi pokliče v eter. Foto: Fox News
Fox & Friends je Trumpova priljubljena oddaja, ki jo spremlja vsako jutro - in jih včasih tudi pokliče v eter. Foto: Fox News

Sandersova, ki je zvesto in brezpogojno branila vse, kar je prišlo iz Bele hiše, je bila kar dolgo zaposlena v Trumpovi administraciji, kjer se sicer osebje ekspresno menja, zato jo televizijsko občinstvo dobro pozna.

Razmišljala o guvernerskem stolčku

Preden se je Sandersova odločila za Fox News, je po navedbah dobro obveščenih virov opravila tudi pogovore z nekaterimi drugimi televizijskimi mrežami.

Potem ko je odšla iz Bele hiše, se je veliko ugibalo o tem, da razmišlja o kandidaturi za guvernerko zvezne države Arkansas, kar je javno podprl tudi Trump. Njen oče Mike Huckabee je bil guverner te države od leta 1997 do leta 2007. Tudi on je bil voditelj na televiziji Fox News.

Sandersova pa ni edina nekdanja Trumpova tiskovna predstavnica, ki je ta teden dobila službo na televiziji.

Njen predhodnik Sean Spicer bo na ABC-ju tekmoval v ameriški različici resničnostne oddaje Zvezde plešejo.

"Pravkar slišal, da bo Sean Spicer na Zvezde plešejo. Odlično se bo izkazal. Izjemna oseba, ki nadvse ljubi našo državo!," je Spicerja na Twitterju podprl tudi njegov nekdanji delodajalec Trump.