Dubrovnik znova gosti priznano filmsko ekipo. Foto: BoBo
Dubrovnik znova gosti priznano filmsko ekipo. Foto: BoBo
false
Nazadnje so bile dubrovniške ulice zaprte za potrebe snemanja priljubljene serije Igra prestolov. Foto: HBO

Dubrovniški župan Andro Vlahušić je ob tem po poročanju spletne strani Dnevnik.hr razložil, da so ulico zaprli za potrebe snemanja filma Space Bear. Gre za šifro, pod katero se skriva produkcija Vojne zvezd. "Placa se nocoj prvič zapira in to je zagotovo eden najzahtevnejših filmskih projektov v zgodovini filma. Gre za zahteven proces, ampak mi smo srečni, ker lahko gostimo tako pomembno produkcijo," je pojasnil Vlahušić.

Zaradi potreb snemanja bo v prihodnjih dneh oteženo gibanje ponoči. "Rad bi se zahvalil producentom, ker so popolnoma upoštevali vsakdanji potek življenja meščanov," je dodal župan. Snemanje poteka ponoči, toda če bi filmska ekipa snemala čez dan, bi se zaradi pomembnosti projekta v Dubrovniku prilagodili tudi temu.

Ob tem je prebivalce mesta pozval, naj se ne približujejo ulici v času snemanja. "Postavili bomo medijsko ograjo, tako da meščani zagotovo ne bodo videli ničesar," je zatrdil župan. Prav tako pa je spomnil, da prvič zapirajo glavno ulico za potrebe filmske produkcije.

"Ko so snemali Igro prestolov, smo zaprli Pile in ulico Sv. Dominika, ampak nikoli Place," je še poudaril. Snemanje Vojne zvezd je sicer načrtovano med 9. in 16. septembrom na različnih lokacijah po Dubrovniku.