O dveh superfinalistih bodo na Emi odločale Darja Švajger, Severina in Mojca Mavec. Foto: Sandi Fišer/Dallas/RTV SLO
O dveh superfinalistih bodo na Emi odločale Darja Švajger, Severina in Mojca Mavec. Foto: Sandi Fišer/Dallas/RTV SLO
Klemen Slakonja
Med izborom bo 'krmaril' star znanec TV-zaslonov Klemen Slakonja. Foto: MMC RTV SLO
Ansambel Žlindra in Kalamari
27. februarja bo znano, kdo bo nasledil Ansambel Roka Žlindrein Kalamare. Foto: EPA

Tančica skrivnosti je odstrta: letošnja superfinalista, med katerima bo odločal glas ljudstva, bodo izbrale tri ženske, ki so na tak ali drugačen način povezane z glasbo, so potrdili iz razvedrilnega programa TV Slovenija.

Strokovnjakinja iz tujine: Severina
Po vsaki odpeti skladbi na letošnji Emi bodo tako svoje mnenje o nastopu podali pevki Severina in Darja Švajger sicer aktualna zmagovalka Slovenske popevke) ter voditeljica, urednica glasbenih oddaj Roka Rocka, 50 let Pesmi Evrovizije in komentatorka izborov v letih 2005, 2006 in 2007 Mojca Mavec.

"Žirija bo vsak nastop izvajalca na Emi 2011 sproti pokomentirala. Med desetimi nastopajočimi se bosta v finale uvrstili dve skladbi, ki bosta prejeli največ glasov žirije. Gledalci in poslušalci bodo s telefonskim glasovanjem izbrali zmagovalno pesem, ki se bo predstavila na letošnji Evroviziji v nemškem Düsseldorfu," so pojasnili na uredništvu razvedrilnega programa.

Pri izboru treh članic žirije so na razvedrilnem uredništvu upoštevali njihovo strokovnost, priljubljenost, veščine televizijske komunikacije in dejstvo, da so vse tri bile aktivne udeleženke izbora za Pesem Evrovizije, prvi dve kot pevki in zadnja kot večkratna komentatorka.

Severina (ki je svoje mnenje o hrvaškem izboru za pesem Evrovizije - Dori in o sami Evroviziji delila v intervjuju za MMC pred dnevi), svoj nastop na Evroviziji opisuje kot "lepo črtico svoje biografije". "Nekako je to zame manifestacija vseh televizij, ki so se spomnile, da se zberejo vsako leto v neki drugi državi. In tej televizijski ljudje so si, da bi se malo zabavali, rekli: 'OK, dajmo pripeljati neke pevce.' To so super naredili, in ko so že dobili pevce, so rekli, da bodo to še unovčili, naj še ljudje glasujejo. Kar je seveda pametno. Nekako je to vseeno televizijska stvar, to ni nekaj, kar je glasbena veja. To je televizijska stvar, ki pa se tako ali tako ukvarja z nekimi drugimi posli, ne glasbenim," je evrovizijski spektakel pred dnevi komentirala hrvaška pevka za MMC.

Za koga bo usodna trojica?
Med deseterico nastopajočih bo ta trojica izločila osmerico, končnega izvajalca pa bo med dvema superfinalistoma odločilo glasovanje ljudstva.

Nekateri mediji so z razkritjem imen članic komisije pohiteli že v soboto. A v uredništvu razvedrilnega programa so želeli čim dlje skrivati imena iz strokovne žirije, saj so se bali, da bi nad njimi izvajalci in mediji izvajali pritiske.

Kot je že znano, bo letos Emo vodil igralec in imitator Klemen Slakonja. Finalni večer Eme bo v nedeljo 27. februarja. Skladba, ki bo prejela največ glasov, se bo uvrstila na finalni evrovizijski spektakel, ki ga bo po zaslugi nemške najstnice Lene Meyer-Landrut maja gostil Düsseldorf. Slovenski predstavnik na izboru za pesem Evrovizije bo na polfinalni oder düsseldorfske dvorane stopil v drugi polovici tekmovalnega večera 12. maja

VRSTNI RED NASTOPAJOČIH POVABLJENIH IZVAJALCEV:

Št.Izvajalec in skladbaŠt.Izvajalec in skladba

1.

Rock Partyzani - Time for revolution

6.

LeeLooJamais - Slovenka

2.

Tabu - Moje luči

7.

April - Ladadidej

3.

Nina Pušlar - Bilo lepo bi

8.Sylvain, Mike Vale
feat. Hannah Mancini
-
Ti si tisti
4.

Maja Keuc - Vanilija

9.

Time to Time - Pravi čas

5.

Feliks Langus - Disko raj

10.

Omar Naber - Bistvo skrito je očem