Moj splet si lahko vsak uporabnik prilagodi svojemu okusu. Foto: RTV SLO
Moj splet si lahko vsak uporabnik prilagodi svojemu okusu. Foto: RTV SLO
Avdio video na www.rtvslo.si
Prenovljen avdio-/videovmesnik ponuja veliko letošnjih novosti. Foto: RTV SLO
Vreme po Sloveniji
Od letos lahko uporabniki MMC-jevega portala izvedo podrobno vremensko napoved tudi za manjše kraje. Foto: MMC RTV SLO

To dokazuje tudi uvrstitev na festivalu Prix Europa, kjer sta aplikaciji Moj splet in Odprti kop dosegli izjemen uspeh. Moj splet, ki smo ga predstavili februarja, združeval pa je tudi že prej znana forum in blog, sodi celo med pet najboljših v Evropi. Odprti kop, ki je zaživel v maju in omogoča lažje iskanje po videovsebinah, pa se je v konkurenci med 671 najboljšimi in najbolj izvirnimi televizijskimi, radijskimi in spletnimi stvaritvami uvrstil v izbor 35 najboljših.

Moj splet, ki ga lahko preoblečete v vam ljubo obleko, je nagradila tudi Gospodarska zbornica Slovenije, ki je aplikaciji v izjemno konkurenčni kategoriji medijev in informativnih portalov podelila srebrnega netka. Trenutno ima Moj Splet skoraj 38.000 registriranih uporabnikov. Novembra letos pa smo se lahko pohvalili z milijontim vpisom na forumu. Aplikacija se je za zelo uporabno izkazala septembra, ko so uporabniki s poplavljenih območij pošiljali fotografije in videe. Nekatere je MMC objavil v svojih spletnih novicah.

MMC med najboljšimi
Sicer se je MMC-jev spletni portal v raiziskavi Merjenja obiskanosti spletnih (Moss) strani med 82 portali uvrstil na skupno četrto mesto. Od aprila, ko je potekalo prvo merjenje, smo do oktobra dosegli kar 24-odstotno rast, naš doseg pa je 451.753 uporabnikov.

Bralcem novic na portalu www.rtvslo.si smo ponudili, da tudi sami s pisanjem Vaše novice sodelujejo pri ažurnosti portala.

Videonovosti
Januarja ste se lahko na spletni strani MMC-ja seznanili s prenovljenim, enostavnejšim avido-/videovmesnikom. V novicah smo dodali možnost, da si lahko videoprispevke ogledate tudi v formatu flash video. Omogočili smo, da lahko v živo prek spleta spremljate tudi drugi program Televizije Slovenija. Da pa bi bili ob gledanju živega programa kar se da zadovoljni, smo vam omogočili gledanje visokokakovostnega streaminga (690 kbps s pomočjo tehnologije P2P).

Na mobilnem portalu za prenosne telefone in dlančnike je mogoče prav tako od letos naprej mogoče spremljati video v živo in na zahtevo.

Na spletnem portalu so vam od julija poleg avidopodcastov na voljo tudi videopodcasti, Moj splet pa je bil obogaten z dodatkom Moj video, ki od avgusta ponuja tudi tedenski nagradni natečaj za najboljši video uporabnikov. Vse to je med drugim omogočila tudi majska nadgraditev kanala RSS.

Konec avgusta je bila predstavljena novost pri napovedi vremena, ki omogoča tudi napoved vremenskih razmer v manjših krajih po državi.