Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Novice RTVSLO.SI

Evroliga Olympiacos izločil Barcelono in se uvrstil na final four

8.5.2024 23:09

Košarkarji Olympiacosa so v gosteh dobili odločilno 5. tekmo četrtfinala letošnje Evrolige. V katalonski prestolnici so večji del srečanja zaostajali, na koncu pa Barcelono premagali in izločili s 63:59.

Zdravje Očitki o nepravilnostih v medicinskem centru Medicor, kjer pravijo, da gre za gonjo

8.5.2024 21:59

Na zbornici zdravstvene in babiške nege so potrdili, da perfuzonista, ki sta bila navzoča pri operaciji 80-letnice, ki je umrla po posegu na srcu v medicinskem centru Medicor, nimata ustrezne licence, prav tako ne več drugih zaposlenih.

Preberite tudi Člani odbora DZ-ja za obrambo ob obisku Gorske reševalne zveze poudarili požrtvovalnost reševalcev

8.5.2024 21:40

Člani odbora DZ-ja za obrambo so danes obiskali Gorsko reševalno zvezo Slovenije in se seznanili z vlogo zveze v sistemu zaščite in reševanja.

Preberite tudi Odbor za zdravstvo znova razpravljal o reševanju čakalnih dob v zdravstvu

8.5.2024 21:38

Odbor DZ-ja za zdravstvo se je danes seznanil s poročiloma o izvajanju začasnega ukrepa plačevanja zdravstvenih storitev po realizaciji. Ukrep ni dal želenih učinkov.

Evropa V Liguriji aretacije najvplivnejših predstavnikov politike in gospodarstva

8.5.2024 21:25

Italijo pretresa nov politični škandal. V zaporu ali priporu so namreč v torek končali najvplivnejši predstavniki politike in gospodarstva obmorske dežele Ligurija.

Slovenija Ob obstrukciji opozicije na odboru sprejet predlog novele zakona o parlamentarni preiskavi

8.5.2024 21:25

Odbor DZ-ja za pravosodje je ob obstrukciji poslancev SDS-a in NSi-ja pripravil dopolnjeni predlog novele zakona o parlamentarni preiskavi za obravnavo na seji državnega zbora.

Citat Isabelle Huppert

8.5.2024 20:36

Rada vzamem neobičajne značaje in jih poskusim narediti kar se da normalne. Kot namreč vemo, se tragedija in abnormalno vedno skrivata za normalnim.

Gospodarstvo Skupina NLB je v prvem četrtletju imela 140 milijonov evrov čistega dobička

8.5.2024 20:30

Skupina NLB je v letošnjem prvem četrtletju ustvarila nekaj več kot 298 milijonov evrov čistih prihodkov, kar je 23 odstotkov več kot v enakem obdobju lani. Čisti dobiček se je zvišal za 17 odstotkov, na 140 milijonov evrov.

Film in TV Častni gost jubilejnega Grossmanna bo Slobodan Šijan

8.5.2024 20:14

Na Prleškem pločniku slavnih v Ljutomeru boste našli cel kup zvenečih imen filmskega sveta – od Christopherja Leeja do Johna McTiernana in Uda Kiera. Letos bo ploščo dobil tudi Slobodan Šijan, ki bo častni gost 20. Grossmannovega festivala.

Rokomet Zorman: Kar imamo, imamo in to bomo postavili na igrišče

8.5.2024 20:05

Slovenski rokometaši nadaljujejo priprave na kvalifikacije za SP proti Švici. Dan pred prvo tekmo v Kopru je selektor Uroš Zorman ob treningu v koprski dvorani Bonifika dejal, da bosta za zmago ključna obrambni blok in igra brez tehničnih napak.

Gospodarstvo Ministrica Čalušić po prodaji Panvite: Spremljali bomo, da se zemljišča upravlja brez mahinacij

8.5.2024 19:46

Nad posledicami prodaje skupine Panvita hrvaški storitveni družbi Mplus, ki bo dobila pravico do upravljanja več kot 3500 hektarjev državnih kmetijskih zemljišč, so zaskrbljeni tudi v sindikatu kmetov. Ministrica zagotavlja, da bodo spremljali dogajanje.

Noč zmaja Osrednji glasbeni gostje na poslovilni tekmi Gorana Dragića bodo Joker Out

8.5.2024 19:39

Priljubljena glasbena zasedba Joker Out bo nastopila na poslovilni tekmi športnega asa Gorana Dragića, so sporočili organizatorji.

Slovenija Ministrstvo zaradi pričakovanega povečanega prometa državni upravi priporoča delo od doma

8.5.2024 19:35

Ministrstvo za javno upravo zaradi pričakovanega povečanega prometa na slovenskih avtocestah ta mesec organom državne uprave priporoča hibridni način dela, torej tudi delo od doma, če to dopušča narava delovnega procesa.

Preberite tudi Koštomaj našel nove delovne izzive v Avstriji

8.5.2024 19:25

Po Janezu Slivniku, zdaj že nekdanjem vodji slovenskih smučarskih reprezentanc, je nov delovni izziv v Avstriji našel tudi Gregor Koštomaj, ki je bil nazadnje odgovorni trener slovenske ženske reprezentance v tehničnih disciplinah.

Liga prvakov v nogometu Ancelottijev adut Joselu v končnici dvakrat zadel za finale Reala

8.5.2024 19:19

Nogometaši madridskega Reala so še enkrat dokazali, da jih ne gre nikoli odpisati. Do 88. minute povratne polfinalne tekme Lige prvakov so proti Bayernu zaostajali z 0:1, nato pa so si z dvema goloma rezervista Joseluja zagotovili finale proti Dortmundu.

Knjige Množica ljudi se je v belem poslovila od Mance Košir

8.5.2024 19:04

Na ljubljanskih Žalah so se v belih oblačilih in okrašeni s simboli metuljev številni poslovili od publicistke, novinarke in velike promotorke knjige Mance Košir.

Evropa V Nemčiji dva napada na političarke: V Berlinu napadli socialdemokratko, v Dresdnu članico Zelenih

8.5.2024 18:30

V berlinski knjižnici so napadli nekdanjo županjo in socialdemokratko Franzisko Giffey. Napadalec jo je udaril s torbo po glavi, jo lažje poškodoval in zbežal. V Dresdnu pa sta med lepljenjem plakatov skrajna desničarja napadla članico Zelenih.

Evropske volitve 2024 Nosilec liste Zelenih Slovenije Klemen Grošelj, med kandidati tudi Mojca Šetinc Pašek

8.5.2024 18:28

Zeleni Slovenije so zbrali dovolj podpisov za vložitev kandidatne liste. Svet stranke je potrdil listo Zelenih Slovenije za nastop na evropskih volitvah.

Slovenija Študenti v podporo Palestini zasedli predavalnico fakultete za družbene vede

8.5.2024 18:10

Študenti fakultete za družbene vede so zasedli veliko predavalnico in od vodstev fakultete in univerze zahtevajo, da se opredelita do dogajanja v Gazi in obsodita genocid. Obenem zahtevajo prekinitev sodelovanja z izraelsko univerzo v Bar Ilanu.

Evropa Plenkovićev HDZ dosegel koalicijski dogovor z Domovinskim gibanjem, ki je dobilo tri ministrstva

8.5.2024 17:51

Predsednik hrvaške vlade in zmagovalne stranke na aprilskih parlamentarnih volitvah HDZ Andrej Plenković je dosegel dogovor z desnim Domovinskim gibanjem (DP) o oblikovanju nove parlamentarne večine.

Dediščina 250 let obveznega šolstva: kam je vodila misel o tem, da je v znanju moč

8.5.2024 17:30

Znanje je moč, so poudarjali razsvetljenci in iz te misli je vzklila ideja o obveznem šolstvu. Na območju dežel, ki spadajo danes pod slovensko ozemlje, se je začelo pred 250 leti, vladarica, ki je za to zaslužna, pa je Marija Terezija.

Zdravje Raka jajčnikov je težko odkriti, saj nima značilnih znakov. Zato so ključni preventivni pregledi.

8.5.2024 17:29

Na okrogli mizi ob svetovnem dnevu raka jajčnikov so strokovnjaki opozorili na pomen zgodnjega odkrivanja raka jajčnikov in poznavanja družinske obremenjenosti s to boleznijo.

Zanimivosti Milijoni so že na računu: loterijskemu srečnežu izplačali 51 milijonov evrov

8.5.2024 17:14

Srečnemu slovenskemu loterijskemu dobitniku so izplačali 51 milijonov evrov, ki jih je zadel v igri eurojackpot, občina, kjer stanuje novi milijonar, pa je prejela devet milijonov evrov. Za katero občino gre, še ni znano.

Preberite tudi V zrušenju vrtiljaka v Srbiji poškodovanih več kot deset otrok

8.5.2024 17:11

V Kuršumliji na jugu Srbije se je zrušil vrtiljak, pri čemer je bilo poškodovanih več kot deset otrok, od tega eden huje. 13-letnico so nezavestno prepeljali v klinični center v Nišu, njeno življenje pa naj bi bilo ogroženo.

Stran 1 od 35
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov