Povzročitelj nesreče je prehiteval čez polno črto. (Slika je simbolična.) Foto: MMC RTV SLO
Povzročitelj nesreče je prehiteval čez polno črto. (Slika je simbolična.) Foto: MMC RTV SLO

Nesrečo je povzročil 15-letnik iz Otočca, ki je z osebnim avtomobilom vozil iz smeri Mirne peči proti Ločni. Na viaduktu Bezgavec je čez polno črto prehiteval vozilo pred seboj in pri tem trčil v nasproti vozeči avtomobil, ki ga je vozila 18-letna voznica iz okolice Novega mesta.

Sopotnica v vozilu voznice je zaradi hudih poškodb umrla v bolnišnici Novo mesto, voznica in druga sopotnica pa sta hudo poškodovani. Tretja sopotnica je utrpela lažje poškodbe. Huje je poškodovan tudi povzročitelj nesreče.

Našli dva mrtva moška, žrtvi nesreč
Policisti so zjutraj našli tudi dva mrtva moška, enega v Struževem pri Kranju, drugega pa v Cerkljah. Bila naj bi žrtvi prometnih nesreč. V Cerkljah se je že v petek zvečer zgodila prometna nesreča, v kateri se je vozilo prevrnilo v narasel potok. Vozniku je iz avtomobila uspelo priti na breg, njegovemu sopotniku pa ne. Policisti in gasilci so ga iskali že ponoči, zjutraj pa so ga našli mrtvega.

Prometna nesreča naj bi bila tudi vzrok smrti 18-letnika, ki so ga našli v Struževem pri Kranju, vendar je povzročitelj nesreče pobegnil s kraja dogodka, zato podrobnosti še niso jasne. Po do zdaj zbranih ugotovitvah je mladeniča povozil neznani voznik, ki je nato kraj zapustil.

Policisti še nadaljujejo s preverjanjem okoliščin omenjene prometne nesreče in pozivajo voznika neznanega vozila, da se zglasi na policijski postaji Kranj. Hkrati pa pozivajo tudi vse druge, ki bi kar koli vedeli o okoliščinah prometne nesreče, da o tem nemudoma obvestijo najbližjo policijsko postajo ali okoliščine sporočijo na telefonsko številko 113 oziroma 080 1200.