Hrvaška policija je zelo hitro opravila identifikacijo žrtve. Foto: EPA
Hrvaška policija je zelo hitro opravila identifikacijo žrtve. Foto: EPA

V Jarunu so v torek kajakaši našli truplo brez glave, rok in nog, ki so bile "kirurško odrezane", pozneje pa so potapljači v jezeru našli noge. Ostanki telesa so v vodi ležali približno mesec dni, zaradi česar je bilo telo iznakaženo do neprepoznavnosti in ni bilo mogoče določiti identitete na podlagi prstnih odtisov ali zobovja. S pomočjo DNK-analize so nato policisti v enem dnevu odkrili identiteto.

Simića je srbska policija povezovala s tihotapljenjem mamil in tudi njegov umor je verjetno povezan s tem. Neimenovani vir je za Jutranji list povedal, da je gre pri umoru verjetno za maščevanje narkomafije za propadli posel. Način, kako je bil Simić umorjen, nedvomno kaže, da je šel za obračun mafije, ki se izdajalcem brutalno maščuje.

Hrvaški policisti se lahko pohvalijo, da so identiteto umorjenega odkrili v rekordno hitrem času, pri čemer so si pomagali z več deset tisoč vzorci DNK-ja, ki jih hranijo v svoji bazi podatkov. Zdaj bo treba počakti na obdukcijo, ki bo pokazal, ali je bil Simić ubit, preden so mu odrezali ude, ali pa so ga razrezali živega.