Foto:
Foto:
Večina umrlih je zapustilo svoje premoženje lastnici hotela.

Nekateri izmed njih naj bi premoženje zapustili lastnici hotela Duški Lajh, ki pa govoric ne komentira. V hotelu Črni les so uradno izvajali le hotelsko dejavnost.

Policija je v okviru predkazenskega postopka med drugim opravila več hišnih preiskav. Kriminalisti policijske uprave Maribor so v sodelovanju z drugimi policijskimi upravami v septembru na podlagi prejetih obvestil pričeli obravnavo suma povzročitve smrti iz malomarnosti, zanemarjanja in izdajanja lažnega zdravniškega spričevala.

Direktorica zdravstvenega doma Ptuj Metka Uhan imena zdravnika, ki je ambulantno zdravil varovance doma v Črnem lesu in naj bi bil tako vpleten v sumljive okoliščine smrti starostnikov, ni hotela razkriti. Povedala je le, da so nad delom omenjenega zdravnika uvedli interni strokovni nadzor ter da bodo ugotovitve nadzora znane prihodnji teden.

40 smrti v devetih mesecih
V Črnem lesu je v oskrbi nekaj več kot 60 starostnikov. Kot je poročal časnik Delo, naj bi v zadnjih devetih mesecih umrlo več kot 40 varovancev, večina od njih pa naj bi zapustila svoje premoženje lastnici hotela Duški Lajh. Del hotela, namenjen starostnikom, naj ne bi imel uporabnega dovoljenja, prav tako pa ni jasno, kako je organizirano delo s starostniki. Nekaj smrti varovancev naj bi bilo povezanih z malomarnim ali opuščenim zdravljenem, v Črnem lesu je namreč občasno delal eden izmed zdravnikov iz ptujskega zdravstvenega doma.