Foto:
Foto:
Peter Čeferin trdi, da njegov varovanec ni bil sposoben umora.
Tudi Miškoviću je sodišče znova potrdilo kazen.

Sodišče je po zaključku glavne obravnave zavrnilo vse nove dokazne predloge, ki jih je predložila obramba, saj ti niso bili odločilni. Zavrnilo pa je tudi zahtevo Perićevega zagovornika Petra Čeferina po določitvi novih izvedencev, ta pa je napovedal pritožbo na vrhovno sodišče.

Perić: Nisem morilec
Pred odločitvijo sodnega senata je Perić poudaril, da ni kriminalec in morilec. Povedal je še, da ga lahko zaprejo, to pa pomeni, da bodo pravi storilci ostali nekaznovani. Igor Mišković, ki je bil obtožen pomoči pri umoru, je Perića označil kot hinavca in morilca in izjavil, da se ne počuti krivega, saj je prvi razkril, kaj se je zgodilo v Rovinju. Tudi Miškoviću je bila na obravnavi potrjena zaporna kazen treh let in šestih mesecev.

Vedenje imel v oblasti
Na glavni obravnavi je pričal izvedenec psihiatrije Vanja Rejec. Poudaril je, da pri Periću ne obstajajo znamenja duševnih bolezni ali začasnih duševnih motenj ter da je imel Perić v času, ko so so zgodili navedeni umori, svoje vedenje v oblasti.

Temu je ostro nasprotoval Čeferin, ki je trdil, da Perić ni imel psihičnih in intelektualnih sposobnosti za trojni umor v Rovinju ter da je Rejec kot izvedenec psihiatrije pri svoji ekspertizi uporabljal metode in teste s področja psihologije, za katere ni usposobljen.

Poligrafski test ni dokaz
Sodni senat je zavrnil tudi predlog obrambe, da sodišče ponovno obravnava ključni dokaz obrambe, in sicer zapisnik o poligrafskem testiranju Ivana Perića, na osnovi katerega so ga hrvaški policisti izpustili. Po slovenskem kazenskem zakoniku pa uporaba poligrafa ni dovoljena in zato ne more biti dokaz.

Igorju Miškoviću, ki je bil obtožen pomoči pri umoru, pa je bila potrjena zaporna kazen treh let in šestih mesecev.