Delavci in delavke v Labodu še čakajo na zaostalo plačo. Foto: MMC RTV SLO
Delavci in delavke v Labodu še čakajo na zaostalo plačo. Foto: MMC RTV SLO

Delavci so tako še vedno brez plač, ki bi sicer že z nakazilom prejšnji teden zamujale. Po besedah sindikalista Gregorja Teršarja so dobili le namig, da se bodo mogoče v torek pogovarjali o zapletu. "V torek, 3. marca, bo preteklo 14 dni, odkar sem upravi družbe oziroma izvršni direktorici Ani Založnik predlagal sestanek z dnevnim redom, na katerem bi nam pojasnili, zakaj ni plač, vendar do danes nisem od izvršne direktorice ali uprave dobil nobenega uradnega odgovora," pojasnjuje Teršar.

Po njegovih besedah je vodstvo Laboda obvestilo sindikat, da v ponedeljek, 16. februarja, ne bo izplačalo plač, delavci pa naj bi jih prejeli med 25. in 27. februarjem, vendar se to ni zgodilo. V četrtek so nekateri pohiteli z dvigom nakazila, a ker so banke nato denar umaknile, so se zdaj znašli v dolgovih, dodaja sindikalist.

Da naj bi delavke in delavci zaostale plače najbrž prejeli ta teden, je za Dnevnik izjavil Franc Gajšek, lastnik podjetij, ki so Labodov večinski lastnik, za časnik pa je še povedal, da naj bi bil v torek pogovor med sindikatom in upravo družbe.

Teršar pa poudarja, da so, če plač v torek ne bo, mogoči različni odzivi sindikata, o katerih pa se morajo še dogovoriti.

A. S.