AHA Mura Foto: BoBo
AHA Mura Foto: BoBo

A izplačani zneski so delavce, ki so ob šivalnih strojih in likalnikih preživeli več stečajev, vse prej kot razveselili.

Kakih 1200 delavcev AHA Mure, ki je v solastništvu Mojce Lukančič zrasla na Murinem pogorišču, je zaradi dolgov podjetja maja 2014 na predlog Finančne uprave Republike Slovenije pristalo v stečaju.

Vodil ga je Stevo Radovanović, ki je potrdil, da je stečaj končan in da so delavci iz jamstvenega sklada prejeli neizplačane obveznosti ter dodal, da so kot prednostne terjatve prijavili tudi za okoli tri milijone evrov odpravnin. Za 520 tisoč evrov so jih prejeli iz jamstvenega sklada, iz stečajne mase pa so med tisoč 97 delavcev lahko razdelili zgolj nekaj več kot 54 tisoč evrov, kar pomeni manj kot 1,8 odstotka.

Nekdanji delavci so tako v času, ko so drugi prejemali božičnice, na svoje račune dobili od nekaj centov do nekaj evrov.

Stečajni upravitelj Radovanović izraža obžalovanje, da se je tako izteklo in dodaja, da je bil po zakonodaji pač dolžan poskrbeti za vsa izplačila.

Novo razočaranje po stečaju Mure