Skupaj si bo na podlagi bilančnega dobička ob koncu 2023 izplačala za 147,2 milijona evrov dividend. Skupščini sta uradno pritrdili tudi pogodbi o pripojitvi manjšega SKB-ja k večji Novi KBM. Združitev naj bi bila končana predvidoma jeseni.

V primeru Nove KBM je bilančni dobiček ob koncu 2023 znašal nekaj manj kot 586,9 milijona evrov, od česar je lanski čisti dobiček znašal 189,3 milijona evrov. Banka bo lastniku izplačala za nekaj več kot 116,1 milijona evrov dividend, kar znese 11,61 evra bruto na delnico, je razvidno iz zapisnika skupščine na spletnih straneh Ajpesa. Preostanek bilančnega dobička v vrednosti nekaj nad 470,7 milijona evrov pa ostaja nerazporejen in predstavlja preneseni dobiček.

V primeru SKB banke pa je bilančni dobiček ob koncu preteklega leta znašal nekaj več kot 369 milijonov evrov, od česar je lanski čisti dobiček predstavljal skoraj 82,9 milijona evrov. Za dividende lastniku bo banka glede na zapisnik skupščine na Ajpesu od čistega dobička namenila nekaj več kot 31,1 milijona evrov ali 2,46 evra bruto na delnico. Preostanek pa se bo prenesel na preneseni čisti dobiček iz preteklih let.

OTP je na obeh skupščinah tudi uradno prižgal zeleno luč pogodbi o pripojitvi SKB banke k Novi KBM. Mariborska banka je na začetku leta 2023 prešla v lastništvo OTP-ja in postala enajsta članica njene skupine, vse od tedaj pa se banka intenzivno pripravlja na združitev s SKB banko, ki naj bi se predvidoma zgodila letos jeseni. SKB banko je OTP kupil že leta 2019. Skupaj se bosta banki po bilančni vsoti približali največjemu bančnemu igralcu v državi, NLB-ju.