Istrabenz je v septembru 'pridelal' 290 tisoč evrov izgube. Foto: MMC RTV SLO
Istrabenz je v septembru 'pridelal' 290 tisoč evrov izgube. Foto: MMC RTV SLO

44 upnikov je sicer prijavilo za 502 milijona evrov terjatev. Po umiku prijave terjatev dveh upnikov je ostalo za 478,2 milijona evrov terjatev, od tega 465,5 milijona evrov glavnice in 12,7 milijonov evrov kapitaliziranih obresti, je poročal prisilni upravitelj Boris Dolanič.

Po njegovih navedbah je prerekano skupaj 44,3 milijona evrov terjatev, tako da je zdaj skupaj priznanih 434 milijonov evrov terjatev.

Terjatve umaknili Zavarovalnica Triglav in delno Unicredit banka
Terjatve v vrednosti 17,6 milijona evrov je konec septembra umaknila Zavarovalnica Triglav, Unicredit banka pa je delno umaknila pogojno terjatev v vrednosti šestih milijonov evrov.

Istrabenzova izguba
Istrabenz je od začetka avgusta do konca septembra ustvaril nekaj več kot 2,5 milijona evrov izgube, je objavljeno na spletni strani Ajpesa. Avgustovska izguba je znašala 2,2 milijona evrov, septembra pa je Istrabenz pridelal 290 tisoč evrov izgube. Na zmanjšanje izgube je v septembru vplival porast prihodkov z naslova dividend, ki so v avgustu znašali 969 tisoč evrov, v septembru pa 2,3 milijona evrov.

Finančni odhodki (glavnino predstavljajo obresti) so v avgustu znašali dobre tri milijone evrov, v septembru pa 2,8 milijona evrov.