Izhodiščna cena je 10.000 evrov plus davek na dodano vrednost. Foto: Pixabay
Izhodiščna cena je 10.000 evrov plus davek na dodano vrednost. Foto: Pixabay

Skupno vabilo k dajanju zavezujočih ponudb za prodajo blagovne znamke Shipman je bilo na spletni strani Agencije RS za javnopravne evidence in storitve objavljeno 20. marca. Kot sta poudarila stečajna upravitelja obeh družb, je skupno zbiranje ponudb smiselno, ker je blagovna znamka registrirana v dveh različnih registrih, v enem je lastnik Seaway Design, v drugem pa Seaway Yachts.

Kupec bo tako lahko pridobil blagovno znamko Shipman, ki predstavlja krmiljenje hibridnega pogonskega agregata plovil, z obema veljavnima registracijama. Izhodiščna cena je 10.000 evrov plus davek na dodano vrednost. Rok za oddajo ponudb je en mesec, javno odpiranje pa bo 25. aprila. Gre za enega izmed zadnjih premoženj v okviru stečaja Seawayevih družb, ki je stekel pred tremi leti.

Večina premoženja že prodana
Večina premoženja Seaway Design je bila prodana na lanski skupni javni dražbi s Seaway Yachts. Proizvodne in poslovne prostore na Bledu in Zgoši ter opremo, kalupe in orodja za izdelavo plovil Greenline je kupilo podjetje SVP Avio v lasti ruskega podjetnika Vladimirja Zinčenka, ki je kot najemnik na pogorišču Seawaya že po nekaj mesecih julija 2015 znova začelo izdelovati plovila znamke Greenline.

Na podlagi plačila kupnine v znesku 5,22 milijona evrov je bila na začetku tega leta izvedena delitev stečajne mase upnikom. Za še ne prodane kalupe plovil in blagovne znamke pa je prispela ponudba za odkup kalupov.

Kot v rednem poročilu pojasnjuje stečajni upravitelj Seaway Designa Anton Jagodic, premoženje zdaj sestavljajo še premoženjske pravice od blagovnih znamk. Nadaljuje se postopek prodaje in dejavnosti glede upravljanja Seawayevega premoženja v Tržiču v Italiji, kjer so odpadni kalupi.

Družbi Seaway Yachts, ki je glavnino sredstev stečajne mase unovčila pred dvema letoma s prodajo proizvodne hale v Puconcih, medtem poleg premoženjskih pravic iz blagovnih znamk ostajajo še nekatere premičnine, kot sta sejemski oder in testni bazen, je razvidno iz poročila stečajnega upravitelja Seaway Yachts Janeza Felca.