MMC-jev prvi gost urednik je bil Jure Košir, dobitnik olimpijske medalje v Lillehammerju. Foto: MMC RTV SLO
MMC-jev prvi gost urednik je bil Jure Košir, dobitnik olimpijske medalje v Lillehammerju. Foto: MMC RTV SLO
Jure Košir
Jure Košir vas je pospremil v Soči. Foto: MMC RTV SLO/Dunja Danial

Olimpijada je pač več kot samo šport. To ve tudi Jure Košir, dobitnik olimpijske medalje, ki je bil danes naš gost v uredništvu in nam pomagal pri "urednikovanju" današnje teme in portala rtvslo.si. Leta 1994 je na zimskih olimpijskih igrah v Lillehammerju dobil bronasto medaljo, kar je zagotovo njegov največji uspeh športne kariere. Svoj prvi mednarodni uspeh je sicer dosegel že leta 1991, ko je postal mladinski svetovni prvak v superveleslalomu, v sezoni 1993/94 pa osvojil prvo zmago v svetovnem pokalu za Slovenijo. Smučarsko kariero je končal leta 2006 s posebnim tekmovanjem smučarskih legend.

Jureta ste lahko spremljali v posebnem neposrednem spletnem videopogovoru in mu zastavljali vprašanja, saj je bil gost MMC-jeve spletne klepetalnice.

Na vseh sekcijah lahko že zdaj berete ali pa še boste brali teme, posredno ali neposredno povezane s tematiko olimpijskih iger. Na kulturi je Andrej Gustinčič predstavil svoj izbor najboljših športnih filmov. Na zabavi je kolegica Kaja Sajovic razkrila, kdo je dobil bitko za najgršo uradno uniformo udeležencev ZOI v Sočiju, ki bodo na letošnji olimpijadi še posebej izstopale. Na sekciji Svet je Toni Gruden pripravil članek o varnostnih vidikih olimpijskih iger skozi zgodovino, kolegi iz uredništva notranje politike pa so se lotili filozofije športa, Grega Cerar pa je pripravil intervju s profesorjem dr. Milanom Hosto. Podatke o tem, kako dragi oziroma nedragi so hoteli v Sočiju, pa je za Ture avanture zbrala Anja P. Jerič.

Današnji "nosilni" članek, ki bo nosilni prav vsak dan vse do konca letošnjih olimpijskih iger v Sočiju, pa je posebna aplikacija Scribble, v kateri že zdaj lahko spremljate vse informacije s prvega dneva tekmovanj, ki so se že začela.

Danes je bil torej spletni portal rtvslo.si precej netipičen, obarvan z barvami olimpijskih iger. Nekaj časa so bile tako vse glavne novice "olimpijske", niti ena s področja slovenske "visoke" politike. Zakaj pa ne?

Tako drugačen bo MMC-jev portal vsak mesec enkrat, ko bomo s pomočjo gosta - urednika, poznavalca posamezne tematike, skupaj sestavljali naš portal.