Foto:
Foto:
V glavni sekciji festivala je slavil film Vento di Terra italijanskega režiserja Vincenza Marra.
Lucas Moodysson je ob odprtju festivala nosil majico, s katero je izražal protest proti nasilju v družini.

Nagrado si Cvitkovičev film deli z urugvajskim kratkim filmom Bergman, El Siguiente Federica Veiroja. To je druga nagrada za Cvitkovičev film, ki je na festivalu filmov Srednje in Vzhodne Evrope v nemškem Cottbusu v začetku novembra prejel posebno omembo strokovne žirije.

Zgodba o mesarju tudi na Mostri
Film pripoveduje o mesarju (igra ga Primož Petkovšek), ki na poti v službo vsak dan srečuje dekle (Mojca Fatur), ki mu je zelo všeč ... Srce je kos mesa so sicer prikazali tudi v uradnem tekmovalnem programu v sekciji kratkih filmov na beneškem filmskem festivalu.

Preostali nagrajenci
Nagrado za najboljšo režijo je prejel Pablo Trapero (film Familia Rodante; Argentina), za najboljšega igralca so razglasili Mohammeda Khouasa (Lila Dit Ça; Francija), najboljša igralka pa je bila Graciana Chironi (Familia Rodante; Argentina). Nagrada za najboljši scenarij je šla v roke Ziada Doueirija (Lila dit Ça; Francija), priznanje Gila Parronda za najboljšo umetniško režijo je dobil Antoine Platteau (À Tout de Suite; Francija).

Posebna nagrada za Wild Side
Posebno nagrado žirije je prejel francoski film Wild Side Sebastiena Lifshitza, ki smo ga že lahko videli tudi v ljubljanskem Kinodvoru. V Ljubljani so film namreč predvajali na 20. Festivalu gejevskega in lezbičnega filma, sicer pa je film Wild Side na letošnjem Berlinalu prejel tudi nagrado teddy za najboljši celovečerni film.

Teddy se že vrsto let podeljuje najboljšim celovečercem, dokumentarcem ali kratkim filmom z gejevsko, lezbično, bi- ali transseksualno tematiko.

O festivalskih nagradah je odločala strokovna žirija, ki so jo sestavljali Jane Balfour, Diana Sanchez, Monte Hellman, Lisandro Alonso in Tristan Ulloa. Festival je sicer potekal med 25. novembrom in 3. decembrom.